Rețetă plină de savoare. Rață pe varză
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
pexels
pexels
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de rață pe varză.

Ingrediente

2 verze noi, românești

350 gr roșii românești

1-2 cepe

1 ardei gras, roșu

1/2 legătură de mărar

1/2 legătură de pătrunjel

350 gr bacon feliat subțire

pieptul de la o rață

grăsime de rață

1 lingură ulei

sare și piper

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește pieptul de rață. Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, se freacă cu sare și se așază în tigaia rece, cu piele în jos. Se rumenește la tigaie pentru 3 minute, apoi se întoarce pe cealaltă parte, și se mai rumenește pentru 2 minute.Se continuă prepararea pieptului de rață la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp, se curăță și se toacă ceapa și ardeiul gras. Se toacă și varza, dar mai grosier, nu fideluță și se freacă cu puțină sare și piper, proaspăt măcinate.

Se topește untură de rață în puțin ulei și se călesc în aceasta ceapa cu ardeiul gras. Se adaugă varza tocată și roșiile curățate și feliate. Se lasă varza la preparat până este pătrunsă, agitând din când în când vasul.

Feliile de bacon se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ele se așază altă hârtiie de copt și altă tavă. Se dau la cuptor pentru 10 minute, până se rumenesc. Așezate astfel între două tăvi cu hârtie de copt, își păstrează forma fără a se încreți.

Când varza călită este gata, se adaugă mărarul verde și pătrunjelul verde, tocate mărunt.

Se servește varza cu piept de rață porționat și feliile crocante de bacon.

VEZI ȘI: Rețetă simplă și ieftină. Pizza Margherita

Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat pizza Margherita. 

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat de pizza:

350 gr făină tip 650

150 ml apă caldă

20 ml ulei de măsline

5 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă

2 gr sare

Ingrediente pentru sos de roșii:

500 gr roșii bine coapte

1-2 linguri de ulei de măsline

1-2 căței de usturoisare și piper

4-5 frunze de busuioc proaspăt

Ingrediente pentru topping:

300 g mozzarella Delaco

felii de roșiifrunze de busuioc

1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea aluatului de pizza, care necesită un timp de dospire. Pentru reușita aluatului, dar și pentru a economisi timp, Vlăduț ne sfătuiește să pregătim aluatul de seara și să-l lăsăm la frigider până a doua zi.

Cum se prepară aluatul clasic de pizza

Într-un bol, punem drojdia cu zahărul și le amestecăm până se lichefiază. Adăugăm 1-2 linguri de apă călduță și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.

Între timp, cernem făina prin sită și o amestecăm cu sarea. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo drojdia activată. Începem să adăugăm câte puțin din apa caldă și din ulei și amestecăm intens, încorporând treptat și făina din vas. Vom obține un aluat omogen, pe care îl mai frământăm și pe masa de lucru presărată cu făină.

Îl punem înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm la dospit, la loc cald, pentru aproximativ 40-50 de minute.

Cum pregătim sosul de roșii pentru pizza Margherita

Punem uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugăm un cățel de usturoi curățat și tocat mărunt. Îl amestecăm timp de un minut în uleiul încins, apoi adaugă roșiile decojite și tocate mărunt și frunzele de busuioc rupte sau tocate mărunt. Lăsăm sosul de roșii să fiarbă până când se reduce consistent. Potrivim gustul cu sare și piper, apoi lăsăm sosul de roșii să se răcească până când asamblăm pizza.

Cum asamblăm și coacem pizza

Pornim cuptorul la 220 de grade Celsius. Răzuim mozzarella și rupem frunze de busuioc mai mărunt.

Împărțim aluatul în două părți pe care le modelăm în forme sferice. Într-o parte de aluat Vlăduț a adăugat și puțin cărbune activ pentru un efect mai deosebit. Întindem fiecare parte de aluat în câte o foaie rotundă de diametrul formei de copt.

Peste foile de aluat întindem sosul de roșii și presărăm mozzarella răzuită pe deasupra. Adăugăm și feliile de roșii și frunze de busuioc din loc în loc. Stropim feliile de roșii cu puțin ulei de măsline pentru a nu se deshidrata în timpul procesului termic.

Dăm tăvile cu pizza Margherita la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Din ingredientele de mai sus vom obține două pizza cu diametrul de 28-30 cm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel