Rețeta preparată de chef Nicolai Tand în emisiunea Super Neatza a fost una pe bază de carne de pui cu orez și lapte de cocos.
Ingrediente
piept de pui dezosat și fără piele
sare și piper
2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
ghimbir răzuit
2 linguri de sos de soia
250 ml lapte de cocos cu pulpă de cocos
250 ml supă de pui
4 linguri ulei de floarea soarelui
1 măr verde pentru decor
roșii cherry
300 gr orez basmati
750 ml apă
1 cub de unt
Mod de preparare
Se prepară mai întâi pieptul de pui în lapte de cocos, care necesită mai mult timp de gătire.
Pieptul se curățe, se taie în cubulețe și se asezonează cu sare și piper. Se pun la încins două linguri de ulei de măsline, sau de floarea soarelui, într-o tigaie adâncă sau wok. Se adaugă bucățile de carne și se rumenesc frumos pe toate părțile. Apoi se transferă carnea rumenită în alt vas, iar în tigaie se adaugă restul de ulei. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă în tigaie.
Când ceapa devine translucidă adăugăm ghimbirul răzuit și mai călim puțin ingredientele pentru a-și degaja și ghimbirul aroma. Adăugăm apoi laptele de cocos și supa de pui, iar după câteva clocote, punem înapoi în tigaie și bucățile din piept de pui.
Se mai lasă preparatul să fiarbă la foc mediu, fără capac, până când sosul se reduce și capătă consistență. Se adaugă sosul de soia, sare și piper după gust, se mai lasă să fiarbă pentru două clocote și se stinge focul.
Înainte cu aproximativ 15 minute ca mancarea de pui cu lapte de cocos să fie gata, se prepară și orezul care a stat la hidratat în apă rece. Într-o cratiță se pune orezul scurs de apa în care a stat și clătit în apă rece și se adaugă 750 ml de apă peste el. Se adaugă sare și piper și se fierbe orezul acoperit în jur de 10-15 minute, până când orezul absoarbe toată apa. Se stinge focul, se adaugă un cub de unt și se amestecă ușor, apoi se acoperă orezul și se mai lasă la hidratat până în momentul servirii.
Separat, se trag la tigaie în ulei cu puțin usturoi și câteva roșii cherry care se folosesc la decorarea preparatului, alături de felii din mărul verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!