Rețetă plină de savoare. Pui cu lapte de cocos și orez
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
pexels
pexels
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de pui cu lapte de cocos și orez.  

Rețeta preparată de chef Nicolai Tand în emisiunea Super Neatza a fost una pe bază de carne de pui cu orez și lapte de cocos.

Ingrediente

piept de pui dezosat și fără piele

sare și piper

2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui

1 ceapă

2-3 căței de usturoi

ghimbir răzuit

2 linguri de sos de soia

250 ml lapte de cocos cu pulpă de cocos

250 ml supă de pui

4 linguri ulei de floarea soarelui

1 măr verde pentru decor

roșii cherry

300 gr orez basmati

750 ml apă

1 cub de unt

Mod de preparare

Se prepară mai întâi pieptul de pui în lapte de cocos, care necesită mai mult timp de gătire.

Pieptul se curățe, se taie în cubulețe și se asezonează cu sare și piper. Se pun la încins două linguri de ulei de măsline, sau de floarea soarelui, într-o tigaie adâncă sau wok. Se adaugă bucățile de carne și se rumenesc frumos pe toate părțile. Apoi se transferă carnea rumenită în alt vas, iar în tigaie se adaugă restul de ulei. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă în tigaie.

Când ceapa devine translucidă adăugăm ghimbirul răzuit și mai călim puțin ingredientele pentru a-și degaja și ghimbirul aroma. Adăugăm apoi laptele de cocos și supa de pui, iar după câteva clocote, punem înapoi în tigaie și bucățile din piept de pui.

Se mai lasă preparatul să fiarbă la foc mediu, fără capac, până când sosul se reduce și capătă consistență. Se adaugă sosul de soia, sare și piper după gust, se mai lasă să fiarbă pentru două clocote și se stinge focul.

Înainte cu aproximativ 15 minute ca mancarea de pui cu lapte de cocos să fie gata, se prepară și orezul care a stat la hidratat în apă rece. Într-o cratiță se pune orezul scurs de apa în care a stat și clătit în apă rece și se adaugă 750 ml de apă peste el. Se adaugă sare și piper și se fierbe orezul acoperit în jur de 10-15 minute, până când orezul absoarbe toată apa. Se stinge focul, se adaugă un cub de unt și se amestecă ușor, apoi se acoperă orezul și se mai lasă la hidratat până în momentul servirii.

Separat, se trag la tigaie în ulei cu puțin usturoi și câteva roșii cherry care se folosesc la decorarea preparatului, alături de felii din mărul verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel