Data publicării:

Rețetă plină de savoare. Pilaf sârbesc

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
pexels
pexels

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat un delicios pilaf sârbesc.

Ingrediente

Pentru pilaf:

250 gr orez pentru pilaf

1250 ml apă, supă de legume sau de pui

1 borcan Maggi bază pentru mâncăruri cu legume

2 morcovi1 ceapă

2-3 linguri ulei de măsline

Pentru legume la cuptor:

1 vânătă

2 dovlecei

200 gr roșii cherry

1 ardei gras, roșu

1 ceapă

2-3 căței de usturoisare și piper, după gustulei de măslineoreganosare și piper

Pentru pleșcavița:

500 g amestec porc + vită +o aie1 ceapă

1/2 linguriță nucșoarăsare și piper, după gust

puțin ulei de măsline

Pentru servit:

300 gr parmezan răzuit

1-2 linguri de făină

Mod de preparare

Vlăduț ne asigură că gustul preparatului va fi mai delicios dacă ingredientele sunt gătite separat.

Se începe cu pregătirea legumelor.

Se spală bine legumele, se curăță, după caz și se toacă în cuburi mici ca pentru rețeta de ratatouille. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare, piper și oregano uscat, dar și cu puțin Maggi, bază pentru preparate cu legume și se trag la tigaie până se rumenesc ușor. nu se lasă să se pătrundă bine, ci să rămână ușor crocante, să-și păstreze savoarea.

O altă rețetă cu multe legume, pe care o puteți încerca, este rețeta de cușcuș cu multe legume.

Între timp, se prepară pilaful sârbesc.

Se pune puțin ulei de măsline la încins și se călesc ușor în el, ceapa și morcovii, tocate mărunt. Se adaugă orezul spălat în apă rece și bine scurs și se amestecă cu magghi, bază pentru mâncăruri de legume. Apoi se completează cu supa fierbinte Se lasă pilaful la fiert până se hidratează orezul, iar consistența este una cremoasă.

Se amestecă carnea tocată cu ceapa dată pe răzătoare și bine scursă și cu condimentele. Se formează chiftele plate, ca pentru burgeri și se prepară fie pe grill, fie la cuptor.

Pentru servit, se prepară 2-3 evantaie crocante din parmezan.

Se răzuiește parmezanul, se amestecă cu puțină făină și ceva condimente, apoi se întinde în fâșii într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptor, la 200 de grade și se coc evantaiele de parmezan până devin crocante.

Toate aceste preparate se servesc împreună, într-o combinație savuroasă de gusturi și arome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel