Ingrediente
250 gr paste penne
2-3 linguri cu ulei de măsline
1 ceapă de mărime medie
2-3 căței de usturoi
150 gr pește anșoa
50 gr capere
50 gr măsline
2 -3 roșii
frunze proaspete de busuioc
150 gr file de tonsare și piper, după gust
Mod de preparare
Pastele se fierb în modul clasic, în multă apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Sunt ideale pentru această rețetă pastele scurte, precum penne, așa cum le-a ales Vicenzo, pentru a se amesteca bine cu sosul, dar și pentru că au un aspect plăcut.
Pentru prepararea sosului ragu de pește se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins și se călesc în ea ceapa și usturoiul cuirățate și tocate mărunt. Se adaugă peștele anșoa tocat mărunt, apoi caperele și măslinele, de asemeni, tocate mărunt.
Roșiile se decojesc, se toacă și se adaugă în sos. Se completează cu puțină apă, atât cât este necesară să fiarbă ingredientele bine. Când sosul capătă consistență, se adaugă câteva frunze de busuioc rupte mărunt, dar și tonul file din conservă, scurs și tocat mai mărunt. Puțină sare. dacă mai necesită și piper proaspăt răzuit, accentuează gustul sosului.
Gustul acrișor al caperelor combinat cu roșiile acide și aroma busuiocului verde, pe lângă gustul sărat al celor două tipuri de pește, sunt ideale pentru un sos consistent de paste.
Pastele fierte și scurte se amestecă cu deliciosul sos ragu de pește. Câteva jumătăți de roșii trase ușor la tigaie vor decora frumos preparatul.
VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Pilaf sârbesc
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat un delicios pilaf sârbesc.
Ingrediente
Pentru pilaf:
250 gr orez pentru pilaf
1250 ml apă, supă de legume sau de pui
1 borcan Maggi bază pentru mâncăruri cu legume
2 morcovi1 ceapă
2-3 linguri ulei de măsline
Pentru legume la cuptor:
1 vânătă
2 dovlecei
200 gr roșii cherry
1 ardei gras, roșu
1 ceapă
2-3 căței de usturoisare și piper, după gustulei de măslineoreganosare și piper
Pentru pleșcavița:
500 g amestec porc + vită +o aie1 ceapă
1/2 linguriță nucșoarăsare și piper, după gust
puțin ulei de măsline
Pentru servit:
300 gr parmezan răzuit
1-2 linguri de făină
Mod de preparare
Vlăduț ne asigură că gustul preparatului va fi mai delicios dacă ingredientele sunt gătite separat.
Se începe cu pregătirea legumelor.
Se spală bine legumele, se curăță, după caz și se toacă în cuburi mici ca pentru rețeta de ratatouille. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare, piper și oregano uscat, dar și cu puțin Maggi, bază pentru preparate cu legume și se trag la tigaie până se rumenesc ușor. nu se lasă să se pătrundă bine, ci să rămână ușor crocante, să-și păstreze savoarea.
O altă rețetă cu multe legume, pe care o puteți încerca, este rețeta de cușcuș cu multe legume.
Între timp, se prepară pilaful sârbesc.
Se pune puțin ulei de măsline la încins și se călesc ușor în el, ceapa și morcovii, tocate mărunt. Se adaugă orezul spălat în apă rece și bine scurs și se amestecă cu magghi, bază pentru mâncăruri de legume. Apoi se completează cu supa fierbinte Se lasă pilaful la fiert până se hidratează orezul, iar consistența este una cremoasă.
Se amestecă carnea tocată cu ceapa dată pe răzătoare și bine scursă și cu condimentele. Se formează chiftele plate, ca pentru burgeri și se prepară fie pe grill, fie la cuptor.
Pentru servit, se prepară 2-3 evantaie crocante din parmezan.
Se răzuiește parmezanul, se amestecă cu puțină făină și ceva condimente, apoi se întinde în fâșii într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptor, la 200 de grade și se coc evantaiele de parmezan până devin crocante.
Toate aceste preparate se servesc împreună, într-o combinație savuroasă de gusturi și arome.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”