Rețetă plină de savoare. Chifle cu umplutură de pizza
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
pexels
pexels
Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza de Weekend, a preparat o rețetă de Chifle cu umplutură de pizza.

Ingrediente

aluat de pizza

șuncă presată

2-3 tipuri de brânzeturi

oregano

piper

susan și mac

1 ou

Mod de preparare

Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru a prepara aceste minunate chifle cu care să-i surprindeți plăcut pe cei dragi. Aluat pentru pizza găsiți și în comerț, congelat, dar dacă doriți să-l preparați în casă, puteți încerca această rețetă de aluat pentru pizza.

Dacă optați pentru aluatul din comerț, îl lăsați mai întâi la decongelat. Între timp, pregătiți ingredientele pentru umplutură. Optați pentru brânzeturile preferate, însă nelipsită de la rețetele de pizza este mozzarella. Tăiați brânzeturile și șunca presată în felii subțiri.

Întindeți aluatul pe masa de lucru și decupați din el forme pătrate. Puneți pe fiecare pătrat de aluat felii de brânzeturi și de șuncă, apoi aduceți marginile aluatului peste aceste ingrediente. Modelați sub formă de chilfe, așa încât să fie bine acopreite cu aluat ingredientele pentru umplutură.

Așezați chiflele astfel modelate în tava tapetată cu hâtie de copt, la mici distanțe unele față de altele. Așezați-le cu partea neuniformă în jos. Lăsați chiflele cu umplutură de pizza la odihnit 10-15 minute pentru a se mai dezvolta aluatul.

Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungeți chiflele la suprafață cu ou bătut, sau doar cu gălbenușul diluat cu puțin lapte. Presărați pe deasupra, mac sau susan, dar și puțin piper. Puneți tava la cuptor și coaceți chiflele la 200 de grade pentru 20-25 de minute, sau până când sunt frumos rumenite la suprafață.

VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Lasagna cu vinete și dovlecei

Ingrediente

1 pachet foi de lasagna

2 vinete

2 dovlecei

sare și piper

ulei de măsline

Pentru sosul de roșii:

450 gr pastă de roșii

1 ceapă

cimbru și busuioc

1-2 căței de usturoi

2 linguri de ulei de măsline

Pentru sosul bechamel:

100 gr unt de calitate (cu peste 80% grăsime)

100 gr de făină albă

500 ml de lapte fierbinte

sare, piper și nucșoară, după gust

1 gălbenuș de ou, crud

50 gr de parmezan răzuit

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea vinetelor și a dovleceilor. Se taie vinetele și dovleceii în felii, pe lungime și se așază în tăvi separate, tapetate cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei pensule de patiserie se ung feliile de vinete și cele de dovlecei cu ulei de măsline Apoi se presară sare și piper și se dau la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 10-15 minute.

CITEȘTE MAI DEPARTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel