Rețetă plină de savoare. Biscuiți cu fistic și cireșe confiate
Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de biscuiți cu fistic și cireșe confiate.
Vlăduț a preparat o minunată rețetă de biscuiți cu fistic și cireșe confiate.
Ingrediente
250 gr unt cu 82% procent de grăsime
200 gr zahăr pudră
4 gălbenușuri de ouă medii
200 gr fistic măcinat fin
1 praf de sare
400 gr făinăgem de vișine
cireșe confiate
zahăr pudră
Mod de preparare
Înainte de a ne apuca de lucru este important să lăsăm untul la temperatura camerei pentru a-l putea amesteca bine cu restul ingredientelor.
Când untul este suficient de moale, adăugăm zahărul peste el și le amestecăm cu ajutorul mixerului până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, gălbenușurile, omogenizând după fiecare. Apoi încorporăm fisticul măcinat fin și la final, făina cernută. Vom obține un aluat ușor sfărâmicios pe care îl strângem într-o formă sferică, îl acoperim cu folie alimentară și îl punem la rece pentru o oră.
După ce aluatul pentru biscuiți s-a odihnit suficient la rece, îl împărțim în bucăți mici de mărimea unei nuci. Modelăm fiecare bucată de aluat sub forma unei sfere pe care o aplatizăm ușor, iar cu degetul creăm un loc la mijloc unde vom pune câte o cireașă confiată. pentru a se lipi de aluat cireașa va fi trecută prin gem de vișine.
Așezăm biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt la mici distanțe unii față de alții. Îi coacem la 180 de grade pentru 15 minute, în cuptorul încălzit în prealabil. După răcire, îi pudrăm cu zahăr și le depozităm în cutii cu capace pentru a le păstra mai mult timp.
VEZI ȘI: Gogoși de post. Ies pufoase și foarte aromate. Rețeta este simplă
Dacă ții post și ți-e poftă de gogoșile pufoase pe care bunica le făcea cândva, ai ajuns unde trebuie. Iată cât de ușor se prepară această rețetă.
Ingrediente
- 500 g făină
- 1 linguriţă cu vârf zahăr zahăr
- 6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă călduţă
- 2-3 linguri ulei
- arome după preferinţa: vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom, scorţişoară
- 1 praf de sare, cât se ia cu 3 degete
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat pentru decor
Cum se prepară
Se cerne făina, ca să se aerisească şi să se elimine eventualele corpuri străine. Se adaugă drojdia uscată şi zahărul şi se amestecă. Dacă folosiţi drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu 1 linguriţă de zahăr şi se toarnă peste făină, scrie pofta-buna.com. Se adaugă sarea, aromele şi 400 ml de apă. Se amestecă totul, apoi se mai adaugă puţină apă dacă aluatul e prea tare. În general, mai e nevoie de 1-2 linguri de apă sau făină, în funcţie de gradul de umiditate al făinii şi al conţinutului în gluten.
Se începe frământarea, adăugând puţin câte puţin uleiul. Nu se frământă mult, e un aluat simplu, uşor, aşa că este nevoie doar să fie bine încorporate toate ingredientele. În 10 minute este gata. Se acoperă vasul cu aluat, apoi se lasă la cald până îşi dublează volumul. Se rup şi se modelează gogoşile, în forma şi mărimea dorită. Se lasă la dospit 15 minute. Acum, se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit. Când sunt aurii, se întorc pe partea cealaltă, iar când sunt aurii pe ambele părţi, se scot în strecurătoare sau pe şerveţele de hatie.
Dacă vreţi să le faceţi coapte în cuptor, le aşezaţi în tava tapetată cu hârtie de copt, imediat după modelare. Se lasă 15 minute la dospit, apoi se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 de grade), până când sunt aurii. Se pot lăsa simple sau se umplu cu gem fin de orice fel. Umplerea se poate face cu o seringă specială sau cu un poș cu dui. Se pudrează cu zahăr farin sau se glasează cu fondant de patiserie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News