Rețetă mere rase la borcan. Se conservă perfect pentru iarnă!
Vă prezentăm o metodă de conservare ideală a merelor!
Citește și articolul - Rețetă prăjitură cu mere. Un ingredient minune face diferența
Chiar dacă poți cumpăra mere din piață aproape pe tot parcursul anului, vor fi mult mai la îndemână când le utilizezi de la borcan. Practic, nu vei mai pierde timp pentru a le curăța, răzuiești și să le caramelizezi. Le ai gata preparate. Trebuie doar să desfaci borcanul și să le pui în rețeta pe care vrei să prepari!
Dacă ai mere în cantități mari și vrei să te bucuri de ele mai mult timp, această metodă de conservare este potrivită! Utilizează-le pe cele mai deteriorate ori pe cele mai coapte. Dacă ai mai multe tipuri de mere, le poți combina pentru un gust delicios!
în acest mod, merele rase, conservate sunt ideale pentru rețete rapide de plăcinte ori tarte. Acestea merg foarte bine amestecate în aluaturi de chec, brioșe, clătite ori chiar pentru a face un desert simplu și sănătos cu iaurt. Gustul merelor se va intensifica în timpul conservării și va da deserturilor o aromă dulce-acrișoară inconfundabilă.
Iată mai jos o rețetă cu lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a o prepara și tu acasă la tine:
Mere rase la borcan
Ingrediente
2 kg mere
2 linguri de zahăr sau după gust
1 linguriță de scorțișoară
suc de lămâie.
Rețeta merelor rase la borcan – Mod de preparare
Pentru începu va trebui să sortezi și pregătești merele. Alege merele preferate pe care utilizezi de obicei în deserturi. Spală bine merele, curăță-le de coajă (opțional). Scoate cotoarele cu sâmburii. Ulterior, rade merele pe răzătoarea mare. Pentru a evita oxidarea rapidă a merelor, poți stropi merele rase cu puțin suc de lămâie și amestecându-le ușor.
Cum prepari mere rase la borcan
Pune merele rase într-o cratiță la foc mediu. Adaugă cantitatea de zahăr scrisă în lista de ingrediente și scorțișoara. Gătește-le pentru o perioadă de 5-10 minute, până când merele își lasă puțină zeamă și devin ușor moi. Amestecă-le cu scopul de a se găti uniform. Această etapă va ajuta și la scăderea volumului, ușurând umplerea borcanelor.
Cantitatea de zahăr se poate pune în funcție de gustul merelor. Poți alege pentru a exclude zahărul și vei adăuga, dacă va fi cazul, când vei folosi merele rase. Totodată, scorțișoara este opțională. O poți pune după desfacerea borcanelor.
Continuă cu sterilizarea borcanelor și a capacelor aferente prin fierbere ori prin metoda la cuptor, respectiv 15 minute la 100°C). Descoperă aici mai multe tehnici de sterilizare a sticlelor și borcanelor pentru conserve.
Pune merele fierbinți în borcanele sterilizate. Lasă un mic spațiu de aproximativ 1 centimetru de la marginea borcanului. Închide borcanele cu capace și întoarce-le cu susul în jos pentru 10-15 minute, cu scopul de a se sigileze bine.
Acoperă borcanele cu o pătură! Lasă-le să se răcească complet. Apoi, depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi o cămară. Dacă vrei o rețetă simplă și delicioasă, în care să folosești mere rase la borcan, îți recomandăm rețeta de prăjitură cu mere cunoscută ca rețeta celor 3 pahare, scrie catine.ro.
Citește și - Rețeta bunicii. Tort delicios de mere a la Cluj
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News