Rețetă delicioasă. Tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Vlăduț, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o delicioasă rețetă de tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni.

Vlăduț, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o delicioasă rețetă de tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni.

Ingrediente pentru blat de biscuiți cu diametrul de 26 cm:

400 gr de biscuiți populari

200 gr unt cu 82% grăsime

Ingrediente pentru cremă:

600 gr ciocolată albă

250 ml frișcă lichidă

150 gr unt

coaja și sucul de la 2 lime

2 lingurițe cu esență de vanilie

1 kg căpșuni

Ingrediente pentru decor:

50 gr fistic

100 gr ciocolată amăruie

Mod de preparare

Chiar dacă tortul se compune din mai multe elemente, prepararea acestora este simplă și rapidă. Mai mult durează timpul de așteptare până la servirea deliciosului tort.

Cum se prepară blatul de biscuiți

Cu ajutorul robotului, sau a unui chopper se mărunțesc biscuiții fin.

Untul se topește și se adaugă peste biscuiții mărunțiți. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Cu această compoziție se îmbracă interiorul formei de copt, atât la bază cât și pe părțile laterale. Se presează bine compoziția de biscuiți și se uniformizează, apoi se coace pentru 10-15 minute la 200 de grade.

Cum se prepară crema de ciocolată

Într-un vas, la foc de intensitate mică, se pune frișca lichidă la încălzit. Se lasă până aproape de punctul de fierbere, apoi se ridică de pe foc. Se adaugă ciocolata ruptă și se amestecă intens până când se topește ciocolata. Se adaugă și untul, coaja și sucul de la 2 lime și esența de vanilie. Se omogenizează bine crema de ciocolată albă.

În interiorul crustei de biscuiți se așază căpșunile cu vârfurile în sus, după ce li se îndepărtează partea verde. Printre căpșuni se toarnă în fir subțire, crema de ciocolată albă. De jur împrejur, pe marginile cremei, se presară fistic mărunțit.

Se pune tortul astfel asamblat la frigider pentru 2-3 ore, până când se întărește crema de ciocolată albă.

Ciocolata amăruie se topește pe baie de aburi, iar cu aceasta, folosind o pensulă, se glazurează marginile crustei de biscuiți și vârfurile căpșunilor.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni, dar și pentru a beneficia de sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel