Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit un desert delicios, un tort cu ciocolată și vișine din vișinată.
Ingrediente pentru blat cu diametrul de 26 cm:
10 ouă medii
10 linguri de zahăr
7 linguri de făină
3 linguri de cacao
10 linguri de unt topit
1 praf de sare
Ingrediente pentru sirop:
400 ml apă
100 gr zahăr
2 lingurițe cu esență de rom
Ingrediente pentru cremă:
1 litru de frișcă naturală
700 gr ciocolată cu lapte
300 gr ciocolată amăruie
50 gr unt
400 gr mascarpone
1 praf de sare
2 lingurițe cu esență de rom
400 gr vișine din vișinată
Mod de preparare
Se începe cu prepararea blatului de tort cu cacao, care, pentru a se putea secționa perfect, este ideal să se prepare cu o zi înainte.
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase și cristaline. Adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până când obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile amestecate cu untul topit, esența, apoi făina cernută împreună cu cacaua. Întindem compoziția pentru blat de tort în forma unsă cu puțin unt. Coacem blatul de tort pentru 45 de minute la 170 de grade, în cuptorul preîncălzit. Apoi îl lăsăm să se tempereze și îl răsturnăm pe un grătar de răcire.
Între timp se prepară siropul prin fierberea apei cu zahărul și adăugarea esenței după stingerea fpocului și temperarea siropului.
Cum se prepară crema de ciocolată
Pentru cremă apelăm la rețeta clasică de ganache de ciocolată.
Punem frișca la încălzit, apoi adăugăm ciocolata și untul în ea. Stingem focul și amestecăm bine ciocolata cu frișca încălzită până când aceasta se topește și obținem o compoziție omogenă. Dăm deoparte 1/3 din compoziție pentru a o folosi la glazură. Restul de cremă de ciocolată o lăsăm să se răcească bine, apoi introducem mixerul în ea și îi conmferim cremozitate adăugând și mascarponele, esența și un praf de sare.
Cum asamblăm deliciosul tort cu ciocolată și vișine din vișinată
Secționăm blatul de tort bine răcit în trei părți. Însiropăm ușor fiecare parte de blat. Așezăm prima parte de blat pe platou și presărăm jumătate din cantitatea de vișine peste ea, apoi întindem jumătate din crema ganache de ciocolată. Urmează al doilea blat și repetăm procedeul. Apoi așezăm al treilea blat. Încălzim la bain marie glazura de ciocolată oprită și o întindem deasupra tortului lăsând-o să curgă lejer și pe laterale.
Putem decora tortul cu fructe proaspete, cu nuci, migdale, sau cu vișine. Vlăduț l-a decorat cu trandafiri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană