Rețetă delicioasă. Fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Pexels
Pexels
Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani,  a preparat o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic.

Ingrediente

350 gr făină

250 gr unt

250 gr nuci pecan măcinate fin

50 gr zahăr pudră

coaja de la 1 lămâie

1 praf de sare

1 ou + 1 gălbenuș

100 gr coajă de portocală confiată

200 gr ciocolată albă

200 gr fistic mărunțit

Mod de preparare

Pentru reușita acestor delicioase fursecuri trebuie să ținem cont de câteva reguli importante.

În primul rând este necesar să alegem ingrediente de calitate, cum ar fi un unt cu peste 80% procent de grăsime, și ciocolată albă de calitate.

În al doilea rând, pentru a obține un aluat fraged compact, untul trebuie să fie rece, de la frigider, atunci când îl adăugăm în aluat.

Cum se prepară aluatul pentru fursecuri bulgărași

Se amestecă într-un bol: făina cu zahărul pudră, nucile pecan măcinate fin și un praf de sare. Apoi se adaugă untul rece tăiat în cuburi, oul întreg și gălbenușul, precum și coaja de portocală confiată și tăiată în cuburi mici.

Se amestecă rapid toate ingredientele până când se obține un aluat compact și nelipicios. Aluatul se împachetează în folie și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute.

După acest interval de timp, se scoate aluatul, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava cu fursecurile bulgărași la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.

După coacere, se lasă fursecurile să se răcească pentru a se putea glazura.

Pentru glazură se pune într-un bol ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Bolul se așază peste un vas cu apă fierbinte, dar fără a atinge apa. Se amestecă ciocilata din bîol până când se topește și devine ușor fluidă.

Fursecurile se trec cu partea de deasupra prin ciocolată, se așază pe platou și se decorează cu fistic tocat mărunt.

VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat

Vlăduț, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețeta absolut delicioasă și spectaculoasă de salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat.

Ingrediente

1200 gr biscuiți

400 gr unt

4-5 linguri cu vârf de caramel sărat

250 gr fistic

600 ml lapte

extract de vanilie

300 ml apă

2 linguri de zahăr

500 gr ciocolată albă

Pentru decor:

pudră de fistic

petale de trandafiri

ciocolată albă

Mod de preparare

Luați cel mai mare bol și puneți în el biscuiții întregi. Apăsații cu mâna și striviți-i ușor. Adăugați peste ei fisticul măcinat mai grosier și turnați 300 de mililitri de lapte fierbinte. Amestecați pentru a pătrunde bine laptele printre biscuiți și lăsați-i să se hidrateze în timp ce vă ocupați de sirop.

Cum se prepară siropul de ciocolată albă cu caramel sărat

Puneți 300 de mililitri de apă la fiert și adăugați 2 linguri de zahăr. Amestecați până când se topește zahărul, apoi adăugați ciocolata albă. Din nou amestecați intens până când și aceasta se topește, apoi adăugați untul tăiat în cuburi. Când și untul este topit, adăugați caramelul sărat și extractul de vanilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel