”Pasca tradițională este cu aluat de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală. Secretul e să-l lași la crescut, pentru că, de multe ori, spre deosebire de cel de cozonac, nu prea e lăsat la crescut. E foarte important să-l lași la crescut câteva ore chiar, la o temperatură de 28 - 30 de grade, într-o zonă caldă sau să încălzești cuptorul. Problema e că-l lăsăm lângă aragaz și mai deschidem geamul, mai ieșim pe ușă. Compoziția! Brânza dulce trebuie să fie una de calitate și să fie cât mai scursă, să nu fie foarte lichidă. Mai nou, eu am făcut și cu cremă de brânză. O lași la scurs, o amesteci cu ouăle, zahăr. Ieri, am pus doar 20 de grame de zahăr în compoziția de brânză și 50 de grame în aluat. Am făcut o pască de patru persoane, cu 70 de grame de zahăr. Ceea ce este ok, pentru că-n compoziția de brânză mai pui și stafide, care sunt dulci. Apoi pui răzătura de portocală. Dacă este crema prea lichidă, pui o lingură, două de griș. Aluatul se întinde, după ce l-ai lăsat la crescut și-l pui în forma de pască, în formă rotundă, poți să-l lași puțin să depășească marginea bazei. Ai divizat în jumătate, ai făcut baza, iar cu cealaltă jumătate o divizi în două, apoi a doua jumătate o divizi iar în două și faci un șnur împletit. La cuptor o lași, în medie, timp de 30 de minute, dar, dacă ai tartă mai mare, o lași 40 - 45 de minute, la 160 de grade. Depinde și de cuptorul fiecăruia de acasă, știi cât, cum coace, cât trebuie să-l lași. Pufoasă iese numai dacă o lași să crească, îi lași timp drojdiei. Altfel, dacă o grăbești, iese tare” a spus chef Ștefan Popescu, în emisiunea ”Pastila de Frumusețe”.
Chef Ștefan Popescu nu recomandă esențele, ci produsele naturale: răzătura de portocală, păstăi de vanilie.
El a vorbit și despre pasca fără aluat. Vezi ami mult în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Centrală pe gaze vs. centrală electrică. Vintilă (FEL România): Dintre cele două eu aș alege-o pe a treia
- Gata cu telefoanele mobile așa cum le știam! Cu ce vor fi înlocuite. Ți-ai fi închipuit că se va ajunge aici? foto în articol
- S-a descoperit, în sfârșit, cum au fost construite piramidele din Egipt
- Emi și Cuza, comentarii la adresa lui Florin Ristei: "Exagerează cu vocea! Ca și cum ai două ceasuri cu diamante și le porţi pe amândouă!"
- Ce presupune amplasarea reactoarelor modulare mici (SMR) pe teritoriul României. Ambasadorul Rim Kap-soo: Ar fi prima țară din lume care are așa ceva / video
- Locul din România unde turiștii ”vin pentru că avem niște peisaje extraordinare” și ”oamenii sunt gospodari și primitori”: Dar avem o problemă foarte gravă
- În Reșița condusă de Ioan Popa (PNL), austriecii de la Porr s-au apucat să... asfalteze șine de tramvai / video
- Alertă răpire copil în Iași! Oamenii, avertizați de Poliția Română pe telefoane - Foto în articol
- ADN-ul lui Alain Delon, cerut în instanță. Presupusă legătură de paternitate: "Nu ai ochii mei, nu ai părul meu, nu eşti fiul meu, nu vei fi niciodată fiul meu"
- Concluzia Elenei Cristian (DC BUSINESS) după avertismentul lui Valentin Lazea, economistul-şef BNR, privind salariile românilor