Rețetă de pâine pufoasă. Nu îngrașă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
În articol găsești o rețetă de pâine pufoasă care nu îngrașă.

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru o pâine pufoasă și sănătoasă, care nu îngrașă:

Ingrediente:

500g făină integrală

300ml apă călduță

7g drojdie uscată

1 lingură ulei de măsline sau ulei de cocos

1 linguriță de sare

1 lingură de miere sau sirop de agave (opțional pentru îndulcire)

semințe de susan sau chimen pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă apa călduță cu drojdia și mierea (dacă o folosești). Lasă la odihnă pentru aproximativ 5-10 minute, până când se formează o spumă deasă. Adaugă făina integrală și sarea în bolul cu drojdie, apoi amestecă bine până când obții un aluat omogen.

Adaugă uleiul de măsline sau de cocos în aluat și frământă bine timp de aproximativ 10 minute până când aluatul devine moale și elastic. Acoperă bolul cu un șervet curat și lasă aluatul să crească la loc cald timp de 1-2 ore sau până când se dublează în volum.

Preîncălzește cuptorul la 190°C. După ce aluatul a crescut, răstoarnă-l pe o suprafață presărată cu făină și modelează-l în forma dorită (rotundă, dreptunghiulară etc.).

Așază aluatul pe o foaie de copt și lasă-l să crească încă 15-20 de minute. Dacă dorești, poți presăra semințe de susan sau chimen deasupra pâinii pentru un aspect și gust extra. Coace pâinea obținută în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când pâinea are o crustă aurie și sună gol când o lovești ușor în partea de jos. Lasă pâinea să se răcească înainte de a o felia.

Această rețetă oferă o pâine bogată în fibre datorită făinii integrale și este îndulcită ușor cu miere sau sirop de agave. Uleiul de măsline sau de cocos adaugă o textură moale și pufoasă, potrivit Chat GPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel