Rețetă de mucenici pufoși glazurați cu miere și miez de nucă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: captură video Antena 3 CNN
Foto: captură video Antena 3 CNN
Vezi în articol rețeta de mucenici pufoși glazurați cu miere și miez de nucă.

Pe data de 9 Martie sunt sărbătoriți cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, așa că mai jos ai o rețetă de mucenici pufoși glazurați cu miere și miez de nucă, pe care îi poți găti cu această ocazie.

Ingrediente

500 g făină

200 ml lapte călduț

100 g unt topit

2 ouă

100 g zahăr

coaja rasă de la o lămâie

1 linguriță de drojdie uscată

o linguriță de esență de vanilie

un praf de sare

100 g miez de nucă mărunțită

scorțișoară pentru decor

Ingrediente pentru glazură:

200 g miere

100 g miez de nucă mărunțită pentru decor

Cum prepari mucenicii pufoși

Într-un castron mare, amestecă laptele călduț cu drojdia uscată și o linguriță de zahăr. Lasă compoziția să se odihnească timp de aproximativ 10 minute, până când drojdia începe să se activeze și să se formeze bule.

Adaugă ouăle, untul topit, coaja de lămâie rasă și esența de vanilie în castronul cu drojdie activată. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.

Adaugă treptat făina și zahărul rămas în amestecul lichid, amestecând continuu până când obții un aluat omogen și moale.

Adaugă miezul de nucă mărunțit și un praf de sare în aluatul format. Amestecă bine pentru a-l încorpora uniform.

Acoperă castronul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1-2 ore, până când acesta își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, împarte-l în bucăți egale și formează din ele bastonașe lungi și subțiri. Îndoaie fiecare bastonaș în formă de opt, pentru a obține forma clasică a mucenicilor.

Așază mucenicii formați pe o tavă de copt acoperită cu hârtie și lasă-i să mai crească puțin, timp de aproximativ 30 de minute.

Încinge cuptorul la 180°C și coace mucenicii timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când aceștia sunt rumeniți și crescuți.

Între timp, într-un vas mic, încălzește mierea la foc mic până când devine lichidă. După ce mucenicii sunt copți și încă sunt calzi, scufundă-i unul câte unul în miere și apoi așază-i pe o farfurie, recomandă Chat GPT. Presară miezul de nucă mărunțit peste mucenicii glazurați și lasă-i să se răcească complet. Decorați fiecare mucenic cu puțină scorțișoară în formă de cruce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel