Rețetă de înghețată ca pe vremuri. Cum să pregătești acasă desertul preferat al copiilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Dacă vrem să ne bucurăm de un desert răcoritor în sezonul de vară, ideală este delicioasa rețetă de înghețată ca pe vremuri. Înghețata este pe placul multora dintre noi, iar dacă ține cont de câteva trucuri, vom obține la final un deliciu irezistibil. Iată cum să pregătești acasă desertul preferat al copiilor.

Când vine vorba de savuroasa înghețată, rețetele sunt diverse și spectaculoase. De la gustoasa înghețată cu ciocolată sau vanilie până la cea cu fructe, cu smântână și arome inedite, toate sunt pe placul multora dintre noi. În sezonul cald putem pregăti foarte ușor acasă un desert aromat și răcoritor. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu o înghețată delicioasă.

În zilele toride de vară putem face și un tort profiterol după cea mai simplă rețetă. Acest desert rafinat este ideal și la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat irezistibil în zilele de vară.

De la masă nu trebuie să lipsească în sezonul cald o limonadă, făcută după preferințe. Rețetele de desert sunt diverse și spectaculoase, însă vara este ideală o delicioasă înghețată. Dacă vrem să pregătim acest desert acasă, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Cum să pregătești acasă cel mai bun desert de vară

Pentru a pregăti o înghețată de casă ca pe vremuri avem nevoie de puține ingrediente și de câteva trucuri pentru a obține un desert gustos și răcoritor. Preferata multora dintre noi este înghețata de casă cu lapte, aromată și ușor de făcut. Vom folosi 1 l de lapte integral, 400 g de zahăr, 100 g de unt, 5 gălbenușuri și 1 linguriță de amidon.

Se păstrează o cană cu lapte, iar restul se pune la fiert într-o oală mare împreună cu untul. Într-un alt vas se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul și amidonul până când obținem o compoziție omogenă, apoi se adaugă și cana cu lapte. Peste această compoziție se adaugă laptele fiert și se amestecă. Când este gata, compoziția se pune în cuve de înghețată și se dă la congelator timp de 4-5 ore. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros care ne va aminti de vremea copilăriei.

Printre preferințele multora dintre noi se află și înghețata de ciocolată. Aceasta este gustoasă, răcoritoare și adorată de cei mici. Pentru delicioasa înghețată de ciocolată vom folosi 500 ml de smântână pentru frișcă, 200 g de ciocolată cu lapte, 100 g de zahăr, 1 linguriță de cacao, 4 gălbenușuri, 30 g de unt și 1 vârf de linguriță de sare.

Într-un vas se amestecă gălbenușurile împreună cu zahărul și sarea. După ce s-au omogenizat aceste ingrediente, se adaugă cacaua și se pune compoziția la baie de abur. După aceea se pune ciocolata ruptă în bucăți mici într-un vas și se ține la foc mic până când se topește. Se toarnă ulterior 50 ml de smântână pentru a subția compoziția. Din cantitatea rămasă de smântână se prepară frișca. Peste smântână se toarnă compoziția anterioară din gălbenușurile de ouă, zahăr și cacao și se amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer.

Când este gata se pune compoziția în cupe sau forme de înghețată și se dă la congelator timp de 5 ore. La final, delicioasa înghețată poate fi ornată cu frișcă și fructe.

Dacă vrem să pregătim acasă un desert de vară gustos și răcoritor, ideală este rețeta de înghețată ca pe vremuri. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă ținem de câteva trucuri și folosim ingrediente de calitate și arome inedite, vom obține la final un desert irezistibil, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel