Rețetă de biscuiți cu ovăz și curmale. Ideea simplă a unui medic
Cristina Toader, medic specialist în diabet zaharat și boli de nutriție, a venit cu o rețetă delicioasă.
„Azi v-am pregătit o super reţetă: delicioasă, rapidă şi sănătoasă. Aş fi spus "o super reţetă pentru cei mici" (pentru că eu am preparat-o pentru băieţelul meu), dar aş minţi, şi noi, părinţii, am savurat-o cu plăcere. Aşadar, iată o reţetă de dulce pentru întreaga familie.
Biscuiți cu ovăz și curmale
fulgi de ovăz - 2 căni
sirop de curmale - 2 linguri
curmale - 5
ulei de portocale - 1-2 picături
nuci sau alune de pădure - 1 ceaşcă mică
1/4 ciocolată amăruie şi lapte vegetal pentru glazură.
Pune într-un blender sau robot de bucătărie nucile si curmalele (nucile se pot pune si mărunţite), după care modelează cu mâna/o spatulă aluatul format din celelalte ingrediente pentru a realiza biscuiţii.
Pune-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C şi lasă-i 10 minute. Apoi, topeşte ciocolata cu puţin lapte vegetal şi ornează biscuiţii. Poftă bună!”, a scris medicul Cristina Toader.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News