Rețetă de biscuiți cu ovăz și curmale. Ideea simplă a unui medic
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Sursa - Pexels
Sursa - Pexels
Cristina Toader, medic specialist în diabet zaharat și boli de nutriție, a venit cu o rețetă delicioasă.

„Azi v-am pregătit o super reţetă: delicioasă, rapidă şi sănătoasă. Aş fi spus "o super reţetă pentru cei mici" (pentru că eu am preparat-o pentru băieţelul meu), dar aş minţi, şi noi, părinţii, am savurat-o cu plăcere. Aşadar, iată o reţetă de dulce pentru întreaga familie.

Biscuiți cu ovăz și curmale

fulgi de ovăz - 2 căni

sirop de curmale - 2 linguri

curmale - 5

ulei de portocale - 1-2 picături

nuci sau alune de pădure - 1 ceaşcă mică

1/4 ciocolată amăruie şi lapte vegetal pentru glazură.

Pune într-un blender sau robot de bucătărie nucile si curmalele (nucile se pot pune si mărunţite), după care modelează cu mâna/o spatulă aluatul format din celelalte ingrediente pentru a realiza biscuiţii.

Pune-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C şi lasă-i 10 minute. Apoi, topeşte ciocolata cu puţin lapte vegetal şi ornează biscuiţii. Poftă bună!”, a scris medicul Cristina Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel