Rețeta care îl înnebunea pe Alexandru Rosetti. Florescu: Când a văzut că soția mea a pus usturoi, a zis că nu mănâncă. Și am refăcut preparatul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Gheorghe Florescu
Gheorghe Florescu
Alexandru Rosetti a fost un reputat lingvist și filolog român, editor, pedagog, istoric al limbii române, patron spiritual al școlii românești de lingvistică.

În podcastul Avangarda cu Ionuț Vulpescu, Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, a povestit o întâmplare foarte interesantă despre Alexandru Rosetti.

„În legătură cu Alexandru Rosetti, era feblețea mea, sigur! Dar eu mă ocupam în mod special de aprovizionarea dumnealui cu de toate, având în vedere că era criză mare! Și el înființase Casa Scriitorilor, dar mânca acolo numai mâncăruri proaste. Își băteau joc de el. Îi trimitea acasă numai escalop cu ciuperci și chiftele marinate!

Și pe urmă, am zis: „Domnule profesor, dacă vreți, îi pot spune soției mele să vă facă ceva bun!” Și zice: „Poți să îmi să faci și mie o piftie din gâscă?” „Da, domnule, am de la țară!”

Am luat o gâscă și soția mea a gătit-o oltenește, cu usturoi. „Ah, eu nu mănânc usturoi!” Du-o înapoi, ia altă gâscă! Am făcut o piftie fără usturoi. I-a plăcut foarte mult. Aici am cunoscut oameni extraordinari!”, își amintește Gheorghe Florescu.

VEZI ȘI: De unde avea Marin Preda whiskeyul găsit la el acasă în ziua morții: A deschis sticla și a băut o gură, pe urmă a plecat cu ea - https://www.dcnews.ro/de-unde-avea-marin-preda-whiskeyul-gasit-la-el-acasa-in-ziua-mortii-a-deschis-sticla-si-a-baut-o-gura-pe-urma-a-plecat-cu-ea_910949.html

VEZI ȘI: Poetul care fuma mult și era un băutor de cantități uriașe de cafea. A avut parte de un diagnostic greșit, a fost tratat cu injecții de sulfat de mercur - https://www.dcnews.ro/poetul-care-fuma-mult-si-era-un-bautor-de-cantitati-uriase-de-cafea-a-avut-parte-de-un-diagnostic-gresit-a-fost-tratat-cu-injectii-de-sulfat-de-mercur_910795.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel