Rețeta bunicii. Tort delicios de mere a la Cluj
Tortul de mere preparat după rețeta originală a bunicii te va lăsa cu gura apă.
Ingrediente: mere, nucă, dulceață, făină, frișcă.
Cum se prepară?
Într-o tavă rotundă se caramelizează 15-20 linguri de zahar tos și se tapetează tava. Între timp, se curăță 12-13 mere, se scobesc la mijloc pentru a se scoate coceanul. În interiorul acestora se pune dulceața de prune sau caise și miez de nucă după care se așează în tavă și se pun la cuptor aproximativ 10 minute.
Compoziția blatului se face din 7 ouă, 14 linguri de zahar, 7 linguri de apă și 14 linguri de făină și un praf de copt. Se separă gălbenușul de albuș, care se bate până se face spumă. Apoi se adaugă cele 14 linguri de zahar, gălbenușurile, făina și praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Această compoziție se toarnă peste merele din tavă și se lasă la cuptor 40 de minute. Când tortul este copt se scoate din tavă și se răstoarnă astfel încât merele să fie deasupra. Se ornează cu frișcă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News