Ingrediente: mere, nucă, dulceață, făină, frișcă.
Cum se prepară?
Într-o tavă rotundă se caramelizează 15-20 linguri de zahar tos și se tapetează tava. Între timp, se curăță 12-13 mere, se scobesc la mijloc pentru a se scoate coceanul. În interiorul acestora se pune dulceața de prune sau caise și miez de nucă după care se așează în tavă și se pun la cuptor aproximativ 10 minute.
Compoziția blatului se face din 7 ouă, 14 linguri de zahar, 7 linguri de apă și 14 linguri de făină și un praf de copt. Se separă gălbenușul de albuș, care se bate până se face spumă. Apoi se adaugă cele 14 linguri de zahar, gălbenușurile, făina și praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Această compoziție se toarnă peste merele din tavă și se lasă la cuptor 40 de minute. Când tortul este copt se scoate din tavă și se răstoarnă astfel încât merele să fie deasupra. Se ornează cu frișcă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Un bărbat din Giurgiu este proprietarul motocicletei Regelui Mihai I şi a unei maşini ca cea folosită de comisarul Moldovan
- Liliecii, mamiferele care ajută agricultura din România. În SUA, au eradicat malaria
- Loto 6/49 de Florii. Rezultatele tragerilor de duminică, 28 aprilie, 2024
- Chirieac: „Adevărata miză în cazul candidaturii lui Burduja”. Analistul „traduce” și gestul subtil făcut astăzi de Firea în legătură cu Marcel Ciolacu
- BANCUL ZILEI: Tratament împotriva reumatismului
- Politico: Polonia, în campanie de lobby, înainte de alegerile din SUA. Poate schimba perspectiva lui Trump
- Jucătorul simbol al titlului cucerit de FCSB. Victor Ciutacu îl laudă. "Mi-a adus aminte de Carragher în finala de la Istanbul"