Reţelele de socializare, blocate cu două zile înainte de alegeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Uganda a decis să blocheze accesul populaţiei la toate reţelele de socializare cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale. 

Potrivit unei scrisori a agenţiei de reglementare a comunicaţiilor din statul est-african, autorităţile din Uganda au ordonat marţi tuturor furnizorilor de internet să blocheze toate platformele de social media şi serviciile de mesagerie, până la noi ordine.

NetBlocks, o organizație non-guvernamentală care monitorizează cibersecuritatea și guvernanța internetului, a declarat că datele sale arată că Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram, Skype, Snapchat, Viber și Google Play Store se află acum pe o listă lungă de site-uri indisponibile pe tot teritoriul țării africane.

Conform autorităților din Uganda, perioada preelectorală a fost până acum marcată de violenţe aproape zilnice. Forţele de securitate guvernamentale au recurs la gaze lacrimogene şi gloanţe reale pentru a dispersa mitinguri organizate în principal de opoziţie. 

În luna noiembrie, 54 de persoane au fost ucise în timpul protestelor organizate după ce favoritul publicului la alegerile prezidențiale, Bobi Wine, a fost reținut.

Cu toate acestea, organizațiile privind drepturile omului afirmă că noile restricții sunt doar un pretext pentru a înăbuși opoziția, scrie digi24.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel