Rețele de energie electrică, afectate de vântul puternic. La Buzău, o linie de electricitate a luat foc din cauza unui copac
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @wirestock
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @wirestock
Aproape jumătate din țară se află sub cod portocaliu de vânt puternic. O linie de electricitate a luat foc din cauza unui copac dărâmat de vânt.

Rafalele puternice de vânt din zona Buzăului au dus la prăbușirea unui copac peste o linie de electricitate, fiind nevoie de intervenția pompierilor de la ISU Buzău, pentru stingerea incendiului, iar la Țintești un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil, informează Instituția Prefectului, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma rafalelor puternice de vânt, în mai multe zone din județ au fost semnalați arbori căzuți și pagube înregistrate în gospodării, iar în mai multe localități au fost afectate rețelele de electricitate.

Astfel, în localitatea Amaru s-au înregistrat doi plopi căzuți pe carosabil, pentru degajarea căii de circulație intervenind pompierii de la ISU Prahova.

În localitatea Zorești s-a semnalat un acoperiș desprins de vânt și conductori electrici afectați, la fața locului intervenind o echipă a Electrica.

De asemenea, la Cândești un copac a fost prăbușit de vânt peste o linie de electricitate și în zonă a izbucnit un incendiu, iar în localitatea Săsenis s-a înregistrat un incendiu de vegetație pornit de la rețeaua de electricitate, iar la țintești un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil, fiind necesară intervenția unei echipe a distribuitorului Electrica.

Citește și: Vântul puternic a făcut prăpăd în România. În Capitală, un copac a căzut peste un tramvai. "A venit direct în fața mea. Am zis că aici mi-e sfârșitul"

Pompierii buzoieni au intervenit, marți, și la incendii de vegetație produse în localitățile Chiojdu și Cănești, mai precizează informarea transmisă de Instituția Prefectului.

FOTO: captură DEER

Potrivit Distribuție Energie Electrică România (DEER), în mare parte dintre zonele vizate de avertizările nowcasting Cod Portocaliu sau Cod Galben de vânt puternic sunt înregistrate mai multe tipuri de incidente și întreruperi accidentale, cele mai multe fiind în județul Galați (103 întreruperi), iar cele mai puține în județul Harghita (3 întreruperi)

Avertizări nowcasting de Cod Portocaliu și Cod Galben de de vânt puternic, 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu pentru data de 2 aprilie, intervalul 8,00 - 18.00, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț,  Botoșani, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Prahova, Buzău, Brăila și Municipiul București, privind intensificări susținute ale vântului, cu viteze la rafală de peste 80 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

FOTO captură ANM

Pe parcursul zilei de marți, până la ora 22.00, este emisă o avertizare de Cod Galben, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h.

Citește și: Pâcla de pe cerul Capitalei, formată din vapori de apă din Marea Mediterană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel