Rețeaua socială alternativă Rumble vrea să cumpere și să opereze TikTok în SUA pentru a o scăpa de interdicție
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
O companie americană s-a oferit să cumpere TikTok pentru a împiedica interzicerea la nivel național a aplicației deținute de chinezi.  

O scrisoare a directorului general al Rumble, Chris Pavloski, a apărut marți pe pagina X a companiei, declarând că platforma sa video online este pregătită să "achiziționeze și să opereze TikTok în SUA".

Pavloski și-a expus cazul mai departe, explicând că Rumble va stoca datele în siguranță în SUA cu ajutorul serviciului său de cloud recent lansat, ce pledează pentru "internetul liber și deschis".

Scrisoarea vine în contextul în care Camera Reprezentanților a amenințat că va interzice TikTok dacă firma mamă ByteDance nu oprește accesul guvernului chinez la datele utilizatorilor, invocând preocupări legate de securitatea națională.

Acțiunile Rumble, cu sediul în Florida, au crescut cu peste 15% la câteva momente după ce a apărut oferta lui Pavloski.

"În cazul în care ByteDance renunță la proprietatea sa în TikTok, Rumble este gata să se alăture unui consorțiu cu alte părți care doresc să achiziționeze și să opereze TikTok în interiorul Statelor Unite", a scris directorul general.

Pavloski nu a inclus o sumă de achiziție în scrisoarea adresată directorului general al ByteDance

Scrisoarea vine la o zi după ce Rumble a anunțat lansarea Rumble Cloud, despre care Pavoski a spus că are ca scop combaterea cenzurii, a relatat FOX Business.

Directorul general a mai spus că firma sa prețuiește "libertatea de exprimare și Primul Amendament", ceea ce mulți utilizatori TikTok au spus că se va pierde dacă TikTok va fi interzis în SUA.

Rumble s-a autoproclamat ca fiind una dintre puținele platforme 'neutre' și 'independente'.

Compania a primit finanțare de la mai multe personalități de dreapta, precum Peter Thiel și Vivek Ramaswamy, care deține o investiție de 25 de milioane de dolari.

Russell Brand, Alex Jones și Andrew Tate se numără printre numele notabile care au fost interzise de pe alte site-uri pentru opiniile lor controversate, dar cărora li s-a permis să rămână pe Rumble.

Pavloski nu a inclus o sumă de achiziție în scrisoarea adresată directorului general al ByteDance, Shou Zi Chew.

Reprezentanții Camerei Reprezentanților au declarat luni că merg mai departe cu proiectul de lege care ar obliga ByteDance să vândă TikTok, iar conducerea este pregătită să voteze măsura pentru miercuri.

Dacă va fi adoptată, ByteDance va avea la dispoziție șase luni de la promulgarea proiectului de lege pentru a se desprinde de TikTok și de alte aplicații pentru a evita o interdicție la nivel național, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel