Resturi de mâncare, vândute la un festival din țară. Oamenii dădeau între 30 și 40 de lei pentru o porție
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 29 sep 2022, 10:00
WhatsApp
Resturi de mâncare, vândute la un festival din țară. Oamenii dădeau între 30 și 40 de lei pentru o porție / Foto: Captură video Realitatea Plus
Resturi de mâncare, vândute la un festival din țară. Oamenii dădeau între 30 și 40 de lei pentru o porție / Foto: Captură video Realitatea Plus
Situație revoltătoare la un festival culinar din țară. Oamenilor le-ar fi fost vândute resturi de mâncare.

Situație revoltătoare la Festivalul Ceaunelor de la Bârlad. Se pare că în timp ce oamenii plăteau 30-40 de lei pentru o porție de iahnie de fasole, bucătarii reciclau resturile de mâncare și le turnau înapoi în ceaune, pentru a vinde în continuare mâncarea, transmite Realitatea Plus. Un bărbat a surprins momentul și a publicat imaginile pe rețelele sociale. 

În imaginile video postate de către acesta se observă cum resturile de iahnie au fost adunate într-o caserolă de plastic, răsturnate apoi în ceaunul cu fasole și servite oamenilor ca adevărate delicii culinare.

Cazul a ajuns și la inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și Siguranță Alimentelor din Vaslui care susțin că niciunul dintre bucătarii nu au autorizație pentru prepararea și vânzarea mâncării. Comercianții se apără și spun că, de fapt, ei doar gustau dacă fasolea are toate ingredientele necesare. 

Alertă alimentară în România. Crenvurşti retraşi din magazine, ca urmare a detectării Listeria

InfoCons a anunțat că produsul tip crenvurşti Wudy a fost rechemat, în această săptămână, din toate punctele de vânzare din România, ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, transmite Agerpres.

"Această acţiune a fost demarată ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, astfel retrăngându-se de la comercializare în mod voluntar loturile de crenvurşti Wudy ca măsură de precauţie. Motivele rechemării, lista cu producătorii, dar şi categoria de produse ce fac obiectul retragerii de la comercializare sunt organizate în Aplicaţia InfoCons într-o manieră uşor de înţeles şi la îndemâna tuturor consumatorilor", se menţionează în comunicat.

Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, InfoCons pune la dispoziţia acestora alertele în timp real cu privire la rechemarea produselor de la comercializare regăsite în secţiunea "Alerte" din cadrul Aplicaţiei Gratuite InfoCons.

De-a lungul timpului, InfoCons a realizat studii pe baza produselor tip crenvursti de pui şi porc, analizând numărul de aditivi alimentari (E-uri), cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, cantitatea de acizi graşi, fibre etc. Aplicaţia InfoCons facilitează aflarea acestor informaţii prin scanarea codurilor de bare.

"Fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot scana codurile de bare de pe produsele pe care vor să le achiziţioneze sau consume, pentru a afla toate informaţiile de pe etichetă într-o fracţiune de secundă. Mai mult decât atât, în urma scanării codului de bare, aplicaţia InfoCons îi atenţionează pe consumatori cu privire la numărul şi denumirea alergenilor regăsiţi în produsul scanat", se precizează în comunicat.

Aplicaţia InfoCons redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul şi tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj uşor de înţeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii şi caloriile - informaţii care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic, într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă, în special cele congelate. În urma scanării, consumatorii pot acorda stele de la 1 la 5 produsului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?