Restructurare la Poșta Română. Glăvan: Exemplu de tragicomedie! / Gîdei (PSD): La nivel central e haos general, pentru că sunt multe guri de hrănit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cardurile de energie vor fi distribuite miercuri în 362.000 de locuinţe/ Sursa foto: Facebook Poşta Română
Cardurile de energie vor fi distribuite miercuri în 362.000 de locuinţe/ Sursa foto: Facebook Poşta Română
Poșta Română a intrat într-un proces de restructurare, însă cei aproximativ 1.000 de șefi pot rămâne în continuare în instituție, dar pe alte posturi.

Poșta Română a intrat într-un proces de așa-zisă restructurare, care a inclus aproximativ 1.000 de oameni ce se aflau în posturi de conducere, însă aceștia pot rămâne în cadrul instituției pe alte posturi de directori.

„În procesul de restructurare pe care îl desfăşurăm acum intră toată administraţia centrală. Vorbim de circa 1.000 de oameni care vor intra în procesul de restructurare. Absolut toţi vor avea posibilitatea să rămână în cadrul companiei pe alte funcţii. Majoritatea pe funcţiile nou create din administraţia centrală, dar şi în operaţional“, a spus Valentin Ștefan.

De asemenea, Poșta Română intenționează să cumpere, fără licitație, 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile şi 8.600 de imprimante mobile pentru angajații din toată țara.

Bogdan Glăvan: Exemplu de tragicomedie

Economistul Bogdan Glăvan a fost prezent în emisiunea Ioanei Constantin, Politica Zilei, la B1 TV, unde a vorbit despre „tragicomedia“ cu schimbarea directorilor:

„Poșta Română ne oferă un exemplu perfect de tragicomedie și e bine să vorbim de directorul general, care la bază este istoric. I-am văzut CV-ul și nu are nicio competență tangențială cu ceea ce înseamnă management“, a spus economistul.

De asemenea, deputatul PSD Laurențiu Gîdei s-a arătat îngrozit de „experimentele“ care se fac în Poșta Română:

„Poștașilor din județul Galați le-au fost aduse în vară 80 de biciclete care și în acest moment stau în depozite. De asemenea, un consilier al domnului director are un contract și jumătate de muncă, pentru a putea să câștige mai mulți bani“, a spus Laurențiu Gîdei.

Acesta a mai precizat că actuala conducere a Poștei Române a încercat să pună pe butuci sindicatul din instituție, după ce i-a obligat pe angajați să meargă lunar la sindicat să-și plătească acea cotizație.

„Nu este vorba de o restructurare, ci de o schimbare a denumirilor din Poșta Română tocmai pentru a fi date prietenilor. La nivel central e haos general, pentru că sunt multe guri de hrănit“, a mai spus Gîdei privitor la așa-zisa restructurare.

Opoziția de la USR semnalează faptul că Poșta Română este în continuare o instituție care nu se digitalizează

Radu Miruță, deputat USR, a explicat faptul că Poșta Română, în ciuda acoperirii pe care o are la nivelul țării, a rămas lacunară la capitolul digitalizare și operabilitate, iar de aici decurg și problemele actuale:

„Suntem aici din cauza unei decizii coordonate trans-partinice. Poșta Română este printre puținele instituții care acoperă prin om aproape orice gospodărie, are clădiri, are mașini, dar nu reușește să facă o concurență companiilor private care  ajung doar în marile orașe.

Problema este că Poșta Română nu primește pachet mai mare de 20 de kilograme, nici măcar prin procedură specială. A fost o decizie a directorului de acum câțiva ani, iar consecința este că pachetele mai mari se duc prin intermediul unui concurent din mediul privat. Cu mecanismele rudimentare ale Poștei Române, nu ne putem aștepta la minuni“, a spus Radu Miruță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel