Restricții RIDICATE în Bulgaria. Liber la vacanțe de Paști 2022
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Nextvoyage, de la Pexels
Fotografie creată de Nextvoyage, de la Pexels
Bulgaria renunţă la mai multe restricţii pandemice, chiar înainte de vacanţa de Paşti. 

Bulgaria, ţara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, a decis renunţarea la obligativitatea prezentării dovezii vaccinării anti-COVID-19, a recuperării în urma infectării sau a unui test negativ efectuat recent pentru participarea la anumite evenimente sau accesul în mall-uri ori restaurante, informează luni DPA.

Doar 29,5% din populaţie este complet vaccinată împotriva coronavirusului şi doar 10,1% dintre locuitori au fost vaccinaţi cu doza de rapel (booster).

Profesioniştii din domeniul sanitar şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la scăderea îngrijorătoare a cererii pentru vaccinare după anunţul guvernului conform căruia aşa-numitele "certificate verzi" urmează să fie eliminate.

Relaxarea restricţiilor a fost justificată prin scăderea numărului de cazuri de COVID-19 în Bulgaria. Incidenţa pe şapte zile este în prezent de 166,6 la 100.000 de persoane - mai puţin de o zecime din cifrele înregistrate în Germania, notează DPA.

Este posibil ca obligativitatea purtării măştii de protecţie în supermarketuri sau în mijloacele de transport în comun să fie menţinută, cu toate că protecţia gurii şi a nasului este frecvent trecută cu vederea şi aproape niciodată verificată, notează DPA, conform Agerpres.

Bulgarii se pregătesc pentru un sezon turistic greu

Industria turismului din Bulgaria a previzionat un sezon foarte bun pentru turism, în unele segmente ajungând chiar la un posibil de 90% din ultimul an dinaintea pandemiei. Cu toate astea, războiul din Ucraina a dat calculele peste cap, mai ales după ce conflictul a avut efecte şi asupra preţurilor la energie, care a dus la scumpirea mai multor produse. 

Astfel, autorităţile de la Sofia spun că turismul este din nou la mila bulgarilor, dar şi că Guvernul şi operatorii trebuie să convingă pe toată lumea că Bulgaria este un loc numai bun pentru vacanţă, în contextul actual. 

Operatorii din turismul bulgăresc ştiu, însă, că anul acesta nu se vor putea baza nici pe turişti ucraineni, nici pe ruşi, după ce Moscova a catalogat Bulgaria drept o ţară neprietenoasă. Nici cei din Belarus nu sunt aşteptaţi în Bulgaria în acest an. Conform statisticilor citate de publicaţia Dvevnik, în 2019 760.000 turişti au venit în Bulgaria din Rusia şi Ucraina, iar în 2021 numărul lor a fost de 300.000. 

"Acest sezon va fi foarte dificil. Ne-ar plăcea să ne apropiem măcar de nivelul încasărilor din 2020, pentru ca situaţia să nu fie şi mai dificilă", a declarat Evelina Puleva, touroperator şi director adjunct al Camerei de Turism din Burgas. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel