Restricții pentru suporteri la Campionatul Mondial din Qatar: Fără săruturi, bere și carne de porc / Ce alte reguli le mai sunt impuse oamenilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
În perioada 20 noiembrie - 18 decembrie se desfășoară, în Qatar, Campionatul Mondial de Fotbal.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar începe pe 20 noiembrie, cu o premieră în istoria competiției: va fi pentru prima oară când campionatul se va desfășura la finalul anului, asta din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

La această ediție a CM vor fi 64 de meciuri, echipele fiind împărțite în opt grupe, a câte patru echipe. Primele două echipe clasate în fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

Fazele grupelor sunt programate în perioada 20 noiembrie – 2 decembrie. Optimile de finală se vor juca în 3-6 decembrie, sferturile se vor disputa pe 9 și 10 decembrie, iar semifinalele, pe 13 și 14 decembrie (citește mai mult AICI).

În ceea ce privește restricțiile pentru suporteri, Gazetta Dello Sport a întocmit lista principalelor lucruri care sunt interzise la Campionatul Mondial de Fotbal.

1. „Fără produse din carne de porc”, se precizează în regulamentul care a fost transmis federațiilor participante.

2. Importul de materiale pornografice, inclusiv jucării sexuale și reviste de profil, este interzis.

3. Nu ai voie să faci fotografii fără a cere permisiunea.

4. Țigările electronice sunt strict interzise, țigările normale pot fi utilizate.

5. Consumul de băuturi alcoolice în public este interzis în Qatar. Ca urmare a unei decizii luate astăzi, potrivit GSP, berea este interzisă pe stadioane și în perimetrul acestora.

6. Riști 20 de ani de închisoare și amenzi de până la 75.000 de euro dacă introduci ilegal droguri în Qatar. 

7. Musulmanii nu au voie să strângă mâna persoanelor de sex opus, deoarece se consideră că este un gest care ispitește. Prin urmare, nu este recomandat să dai mâna cu o persoană de sex opus, ci doar să-l saluți de la distanță.

8. Sfatul comitetului de organizare este ca femeile să nu poarte decolteuri și fuste scurte, ci să se îmbrace cât mai modest.

9. Homosexualitatea, în Qatar, este o crimă pedepsită cu până la șapte ani de închisoare.

CM 2022 Qatar. Selecţionerul ţării gazdă anunţă "o zi de bucurie" pentru meciul Qatar - Ecuador

Meciul de deschidere al Cupei Mondiale de fotbal, dintre echipele Qatarului şi Ecuadorului, programat duminică, marchează "o zi istorică, o zi de bucurie", a precizat selecţionerul naţionalei gazdă, spaniolul Felix Sanches Bas, regretând în acelaşi timp "dezinformarea" din jurul drepturilor muncitorilor migranţi, informează AFP.

"Pentru noi, va fi un meci foarte special. Este marele nostru debut la o Cupă Mondială şi să jucăm în faţa publicului nostru va fi un eveniment foarte special. Este o zi mare pentru noi, o zi istorică, o zi de bucurie, o zi unică. Toată ţara s-a strâns în jurul acestui Mondial şi sper că va fi o sărbătoare şi publicul va asista la acest frumos spectacol", a spus selecţionerul.

"În afara terenului, de asemenea, eu sper ca această coabitare între oameni din diferite ţări la Doha să fie o frumoasă experienţă pentru toată lumea. Noi suntem bucuroşi să inaugurăm acest Mondial şi să dăm lovitura de începere a competiţiei", a adăugat Felix Sanchez.

Italianul Daniele Orsato va arbitra meciul inaugural al Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, cel care va opune selecţionata ţării gazdă şi Ecuadorul, duminică, de la ora 18:00, în timp ce românul Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel