Restricții în opt localități din Ilfov, după depășirea pragului de trei la mia de infectări
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat sâmbătă o hotărâre privind instituirea de restricții în opt localități din județ.

Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov a prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov propunerile de aplicare a măsurilor prevăzute pentru localitățile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumați, Mogoșoaia și Snagov.

Localitățile înregistrează următoarele valori ale ratei de incidență: Berceni – 3,52/1000 locuitori, Bragadiru – 3,14/1000 locuitori, Ciorogârla – 3,82/1000 locuitori, Copăceni – 3,04/1000 locuitori, Corbeanca – 3,66/1000 locuitori, Afumați – 5,70/1000 locuitori, Mogoșoaia – 3,79/1000 locuitori, Snagov – 3,21/1000 locuitori.

Arafat: Siguranța unei petreceri depinde de verificarea certificatelor de vaccinare

Raed Arafat a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe despre măsurile ce vor fi luate după depășirea pragului de trei infectări la mia de locuitori. Arafat spune că siguranţa unei petreceri depinde de verificarea certificatelor de vaccinare.

"Dacă noi am spus că poţi intra după 3 la mie, până la 6 la mie, dar să fie verificat certificatul verde, siguranţa ta ca persoană, când intri acolo, este garantată numai dacă operatorul verifică certificatele. Deci dacă nu ţi-a verificat ţie certificatul, şi tu eşti un om conştient şi ai certificatul verde şi nu ţi l-a verificat, înseamnă că foarte probabil nu-l verifică la unul care este total inconştient, şi vine şi fără certificat, şi poate că este şi puţin simptomatic. Adică asta e ideea. Împreună putem să ne asigurăm că regulile astea se respectă. Sunt mecanisme de control, oricând poate să vină un control să verifice prin sondaj dacă persoanele care sunt în interior sunt cu certificatele sau nu, inclusiv angajaţii dacă trebuie. Nu ştiu dacă este prevăzut în hotărâre, dar o luăm ca pe o sugestie", a adăugat oficialul MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel