Restricţii după 15 mai. Norica Nicolai, avertisment: Pot lua forma unor decizii abuzive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Norica Nicolai atrage atenţia asupra modului în care vor putea fi impuse restricţii de circulaţie după data de 15 mai, când expiră starea de urgenţă. 

"Daca te uiti la declaratiile publice ale celor care ar trebui sa decida tranzitia la starea de alerta nu prea intelegi mare lucru. Faptul ca trebuie sa privim in continuare la Romania ca la un stat de drept, democratic, inseamna ca trebuie sa ne uitam in primul rand la legea care reglementeaza, OUG 21 cu modificarile ulterioare, care a fost facuta, dupa parerea mea, pentru a raspunde amenintarilor teroriste si mai putin are prevederi care ar putea fi aplicabile acestei stari de alerta generate de pandemia cu coronavirus", transmite Norica Nicolai.

Programul, aprobat de către Parlament

"Probabil ca pana in data de 15 mai Guvernul va trebui sa vina cu un program, foarte clar, foarte concret, care sa prezinte masurile si acest program trebuie aprobat prin lege, de catre Parlament, la propunerea Guvernului, pentru ca daca ordonanta prevedea inainte restrangerea unor drepturi, care au fost apoi restranse prin ordonantele militare, din acest moment restrangerea drepturilor se poate face doar prin lege.

Daca vor in continuare sa introduca restrictii de circulatie trebuie sa fie pregatiti cu o lege care sa fie aprobata de Parlament, pentru ca altfel, in afara acestui cadru legislativ, tot ceea ce se va intampla poate lua forma unor decizii abuzive", afirmă Norica Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel