Restricții de circulație ora 22. Octavian Jurma: E ca şi cum inamicul pune pe front trei divizii noi şi tu pui un pluton
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Cercetătorul Octavian Jurma susține că România are nevoie de un lockdown pentru opri răspândirea tulpinei britanice a Sars-Cov-2.

„Să adaugi o oră la carantina de noapte, din punct de vedere al războiului, e ca şi cum inamicul pune pe front trei divizii noi şi tu pui un pluton. Efectul acestei măsuri este absolut nesemnificativ, este mai degrabă simbolic”, susține Octavian Jurma.

Cercetătorul e de părere că, dacă am intra în carantină naţională, am reuşi să stingem toate focarele din România simultan.

„Dacă arde oraşul şi sting o singură casă apoi mă mut în ea, mai devreme sau mai târziu o să ia foc de la celelalte. Atunci, hai să stingem tot incendiul din România, pentru că un lucru e sigur: există transmitere comunitară la această tulpină britanică foarte periculoasă, care a dat peste cap sisteme sanitare mult mai bine puse la punct decât la noi. Vedem deja că în Ungaria, care-i cu două săptămâni înaintea noastră, tulpina britanică provoacă dezastru. Deci ştim că în două săptămâni această tulpină – indiferent ce facem – ne va da peste cap. Chiar dacă mâine intrăm în starea de urgenţă, în două săptămâni numărul de cazuri va continua să crească accelerat. N-avem cum să evităm 6.000 de cazuri pe zi, dar putem evita, poate, 8.000 dacă luăm măsurile imediat”,a  declarat Octavian Jurma pentru Adevărul.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel