Republica Moldova se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Președintele Parlamentului de la Chișinău a anunțat inițierea procedurii de retragere a Republicii Moldova din cadrul Acordului privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

Igor Grosu, președintele parlamentului de la Chișinău, a anunțat astăzi, 15 mai 2023, inițierea procedurii de retragere a Republicii Moldova din cadrul Acordului privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente, conform Deschide.md.

„Aflarea în CSI nu a apărat țările membre de atacuri militare, război și ocupare ilegală a teritoriilor suverane. După ce o țară fondatoare, Federația Rusă, a atacat într-un mod barbar alt stat fondator, Ucraina, ocupând teritoriile și ucigând cetățenii, această organizație nu se mai poate numi drept Comunitate”, a declarat Igor Grosu în cadrul unui briefing de presă.

Președintele Parlamentului a subliniat că retragerea din acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI este „un prim pas”, iar autoritățile „evaluează acum următorii pași”, potrivit Radio Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel