Scrisoarea către Biden ”scăpată” în spațiul public în cel mai prost moment. Reprezentantul democrat al SUA a retras-o
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa: Agerpres. Senatorul democrat (S) salută reprezentantul democrat de la Washington, Pramila Jayapal (D)
Sursa: Agerpres. Senatorul democrat (S) salută reprezentantul democrat de la Washington, Pramila Jayapal (D)
Reprezentantul democrat al SUA, Pramila Jayapal, a retras o scrisoare prin care i-a cerut președintelui american Joe Biden să urmeze diplomația cu Rusia în politica Ucrainei.

Reprezentantul democrat al SUA, Pramila Jayapal, președintele al Congressional Progressive Caucus, a anunțat într-o declarație publicată pe Twitter că 30 de membri ai Congresului și-au retras scrisoarea adresată Casei Albe cu privire la Ucraina. Decizia lui Pramila Jayapal vine după ce s-a confruntat cu reacții din partea democraților pentru publicarea unei scrisori semnate de 30 de membri ai Congresului Progresist Caucus prin care se cere diplomație. 

În declarație, Jayapal a susținut că scrisoarea a fost scrisă cu câteva luni în urmă și a fost eliberată de personal ”fără o verificare adecvată”. Ea a spus că își asumă ”responsabilitatea” pentru aceasta, adăugând că momentul scrisorii a fost ”confundat” cu sugestia recentă a liderului republican Kevin McCarthy că republicanii ar putea retrage finanțarea Ucrainei dacă preia controlul în Parlament.

Ea a subliniat că declarațiile au creat punctul de vedere conform căruia democrații care au susținut și au votat pentru fiecare pachet de sprijin pentru Ucraina se vor alinia cu republicanii care încearcă să retragă sprijinul SUA pentru Ucraina. În declarație, Pramila Jayapal a subliniat că orice război se încheie cu diplomație și că războiul dintre Rusia și Ucraina se va încheia cu o victorie ucraineană. 

”Nimic mai departe de adevăr. Fiecare război se încheie cu diplomație, și acesta se va termina și după victoria Ucrainei. Scrisoarea trimisă ieri, deși reafirmă acest principiu de bază, a fost confundată cu opoziția GOP pentru sprijinirea justă pentru apărarea suveranității ucrinene. Ca atare, este o distragere a atenției în acest moment și retragem scrisoarea", a spus Pramila Jayapal în declarație, potrivit Republic World.

Întâlnirea dintre președintele Franței, Emmanuel Macron, și suveranul pontif a durat aproape o oră.  Potrivit presei franceze, discuţiile s-au axat, în principal, pe situaţia din Ucraina.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut Papei Francis să-l sune pe omologul său american, Joe Biden, pe cel rus, Vladimir Putin, și pe patriarhul Moscovei Kirill.

”Avem nevoie ca Statele Unite să stea în jurul mesei pentru a facilita procesul de pace”, a spus președintele francez, amintind că Biden și Papa au o ”relație de încredere”,  a declarat Macron la finalul conversației de ieri cu Paoa, pentru publicația franceză ”Le Point”, scrie Agenzia Nova.

Liderul de la Elysee i-a dăruit şefului bisericii catolice o carte rară, ediția din 1796 a volumului Spre Pacea Perpetuă, a filosofului Immanuel Kant. La rândul său, Papa i-a oferit preşedintelui francez o medalie care reprezintă Basilica Sfântul Petru.

Citește mai mult AICI.

Vezi și: 

Joe Biden, mesaj răspicat pentru Rusia: Ar face o greşeală extrem de gravă dacă ar folosi o armă nucleară tactică

Joe Biden a avertizat marţi că utilizarea de către Rusia a unei arme nucleare ar fi o "greşeală enorm de gravă", transmite Agerpres. Preşedintele american a lansat acest avertisment în contextul în care Moscova susţine că Ucraina pregăteşte o "bombă murdară", o afirmaţie dezminţită de Kiev şi de ţările occidentale, transmite AFP.

"Rusia ar face o greşeală extrem de gravă dacă ar folosi o armă nucleară tactică", a spus preşedintele SUA.

O bombă radiologică sau "bombă murdară" constă din explozibili convenţionali înconjuraţi de materiale radioactive destinate să fie diseminate în praf în momentul exploziei... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel