Represiune în capitala Canadei. Poliția din Ottawa a folosit „substanțe iritante“ împotriva protestatarilor / VIDEO
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 19 feb 2022, 21:10
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Poliția din Ottawa a folosit substanțe iritante împotriva protestatarilor care manifestau în centrul Capitalei Canadei.

Poliţia din Ottawa a preluat sâmbătă controlul unei artere rutiere majore din faţa parlamentului canadian, după ce a recurs la 'substanţe iritante' pentru a îndepărta sutele de şoferi de camion 'agresivi' care continuau să blocheze capitala Canadei, după mai mult de trei săptămâni de contestare a restricţiilor sanitare, relatează AFP.

'Manifestanţii continuă să fie agresivi şi să agreseze poliţişti. Ei refuză să se conformeze ordinelor de a se îndepărta', a transmis pe Twitter poliţia.

Autorităţile au afirmat că au folosit 'substanţe iritante' contra protestatarilor recalcitranţi, dintre care unii au aruncat fumigene şi au format un lanţ uman. Poliţia a preluat la mijlocul zilei controlul arterei principale din faţa parlamentului, procedând la 47 de arestări.

'Orice persoană găsită în zona' centrului capitalei 'va fi arestată', a prevenit poliţia sâmbătă pe Twitter.

După ce a fost închis o zi în mod excepţional din cauza contextului de securitate, parlamentul şi-a reluat sâmbătă dezbaterile la legea privind măsurile de urgenţă invocată de premierul Justin Trudeau, care a convocat la rândul lui pentru aceeaşi zi o reuniune de criză.

Parlamentul examinează de joi punerea în aplicare a acestei legi, invocată luni de Trudeau pentru a se pune capăt blocajelor 'ilegale' ale protestatarilor în ţară, dar foarte contestată de opoziţia conservatoare.

Justin Trudeau a dat asigurări că legea nu va fi folosită pentru a trimite armata împotriva manifestanţilor sau pentru limitarea libertăţii de exprimare, scrie Agerpres.

Șeful poliției din Ottawa a demisionat. Anterior, premierul Trudeau a decretat stare de război din cauza protestelor

Șeful poliției din Ottawa a demisionat, a declarat un consilier municipal și radiodifuzorul CBC News, după ce s-a confruntat cu critici puternice în legătură cu gestionarea protestelor antiguvernamentale din capitala Canadei.

Citând surse anonime, CBC News a raportat că Peter Sloly și-a dat demisia și va anunța public acest lucru după o ședință a Consiliului de Poliție din Ottawa.

„Șeful poliției din Ottawa Peter Sloly și-a dat demisia”, a scris consilierul Riley Brockington.

Sloly a fost criticat, deoarece poliția din Ottawa nu a reușit să disperseze un grup mare de camionagii canadieni și pe susținătorii acestora, care s-au îndreptat spre oraș la sfârșitul lunii trecute în semn de protest față de cerințele de vaccinare obligatorie pentru șoferii care fac curse SUA-Canada (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?