Represiune în capitala Canadei. Poliția din Ottawa a folosit „substanțe iritante“ împotriva protestatarilor / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Poliția din Ottawa a folosit substanțe iritante împotriva protestatarilor care manifestau în centrul Capitalei Canadei.

Poliţia din Ottawa a preluat sâmbătă controlul unei artere rutiere majore din faţa parlamentului canadian, după ce a recurs la 'substanţe iritante' pentru a îndepărta sutele de şoferi de camion 'agresivi' care continuau să blocheze capitala Canadei, după mai mult de trei săptămâni de contestare a restricţiilor sanitare, relatează AFP.

'Manifestanţii continuă să fie agresivi şi să agreseze poliţişti. Ei refuză să se conformeze ordinelor de a se îndepărta', a transmis pe Twitter poliţia.

Autorităţile au afirmat că au folosit 'substanţe iritante' contra protestatarilor recalcitranţi, dintre care unii au aruncat fumigene şi au format un lanţ uman. Poliţia a preluat la mijlocul zilei controlul arterei principale din faţa parlamentului, procedând la 47 de arestări.

'Orice persoană găsită în zona' centrului capitalei 'va fi arestată', a prevenit poliţia sâmbătă pe Twitter.

După ce a fost închis o zi în mod excepţional din cauza contextului de securitate, parlamentul şi-a reluat sâmbătă dezbaterile la legea privind măsurile de urgenţă invocată de premierul Justin Trudeau, care a convocat la rândul lui pentru aceeaşi zi o reuniune de criză.

Parlamentul examinează de joi punerea în aplicare a acestei legi, invocată luni de Trudeau pentru a se pune capăt blocajelor 'ilegale' ale protestatarilor în ţară, dar foarte contestată de opoziţia conservatoare.

Justin Trudeau a dat asigurări că legea nu va fi folosită pentru a trimite armata împotriva manifestanţilor sau pentru limitarea libertăţii de exprimare, scrie Agerpres.

Șeful poliției din Ottawa a demisionat. Anterior, premierul Trudeau a decretat stare de război din cauza protestelor

Șeful poliției din Ottawa a demisionat, a declarat un consilier municipal și radiodifuzorul CBC News, după ce s-a confruntat cu critici puternice în legătură cu gestionarea protestelor antiguvernamentale din capitala Canadei.

Citând surse anonime, CBC News a raportat că Peter Sloly și-a dat demisia și va anunța public acest lucru după o ședință a Consiliului de Poliție din Ottawa.

„Șeful poliției din Ottawa Peter Sloly și-a dat demisia”, a scris consilierul Riley Brockington.

Sloly a fost criticat, deoarece poliția din Ottawa nu a reușit să disperseze un grup mare de camionagii canadieni și pe susținătorii acestora, care s-au îndreptat spre oraș la sfârșitul lunii trecute în semn de protest față de cerințele de vaccinare obligatorie pentru șoferii care fac curse SUA-Canada (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel