Replică pentru ministrul Novak. Federația Română de Tenis răspunde criticilor primite
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Federaţia Română de Tenis a răspuns criticilor primite din partea ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, printr-un comunicat postat pe site.   

Federaţia Română de Tenis i-a răspuns, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul său oficial, ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a criticat, joi, faptul că unele jucătoare române de tenis nu vor să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie Agerpres. 

Federaţia Română de Tenis a luat la cunoştinţă postarea dumneavoastră de pe o reţea de socializare cu privire la neparticipare unor sportive din tenis la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, şi doreşte să facă următoarele precizări. Prima dintre aceste precizări reprezintă corectarea unei inadvertenţe: Nu 'toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice'. Este vorba doar de sportivele calificate în proba de simplu, pentru că Federaţia Română de Tenis va fi reprezentată la JO Tokyo 2020 de sportivele Monica Niculescu şi Raluca Olaru, calificate în proba de dublu feminin, care vor reprezenta cu mândrie România, şi tenisul românesc, la Jocurile Olimpice din Japonia, se arată în mesaj.

Apoi, trebuie spus că tenisul, în ultima perioadă, a devenit unul dintre cele mai profesioniste sporturi la nivel individual. Din acest motiv toţi jucătorii şi jucătoarele sunt foarte atenţi cu programul lor, şi cu starea lor de sănătate. Am putea chiar adăuga că jucătoarele, în mod special, sunt foarte atente, mai ales atunci când vine vorba despre probleme fizice, precizează FRT.

Sportivele au probleme fizice


Toate cele 4 sportive calificate în proba de simplu la Jocurile Olimpice nu refuză pur şi simplu să participe, ci au probleme fizice: fie sunt accidentate, aşa cum ştiţi prea bine că este cazul sportivei Simona Halep - care, din păcate pentru ea şi pentru tenisul românesc, s-a retras şi de la Roland Garros şi de la Wimbledon - fie au fost accidentate în perioada recentă şi nu sunt complet refăcute şi antrenate pentru a se prezenta corespunzător la această competiţie cu adevărat specială de la Tokyo, precizează FRT.

Federaţia Română de Tenis aminteşte că aceste jucătoare au reprezentat ţara noastră la nivel internaţional ori de câte ori a fost nevoie de ele, inclusiv acum doi ani, când Romania a jucat fără niciun fel de finanţare din partea MTS în semifinalele Federation Cup, cea mai importantă competiţie feminină pe echipe naţionale la nivel mondial, şi s-a clasat printre primele patru naţiuni ale lumii.

FRT aminteşte că nu a fost subvenţionată de către MTS sau de statul român timp de peste trei ani, adăugând că Federaţia nu a găsit prea multă înţelegere din partea Ministerului pe care îl conduce acum Novak. În plus, trebuie spus că finanţarea primită pentru acest an este mult sub nivelul unei federaţii moderne şi de succes cum este Federaţia Română de Tenis, se mai arată în comunicat.

Toate cele de mai sus, coroborate cu restricţiile impuse de pandemia COVID-19, au adus jucătoarele în situaţia de a lua aceste decizii, pe care Federaţia Română de Tenis, preocupată de starea de sănătate a tuturor jucătorilor de tenis din România, le respectă, concluzionează mesajul FRT.

Ministrul nemulțumit de absența tenismenelor de la Olimpiadă


Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a arătat nemulţumit, joi, de faptul că mai multe jucătoare române de tenis au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august).

Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul, a afirmat ministrul într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii. De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis, a mai scris Novak în reţeaua de socializare, precizând că aşteaptă o reacţie oficială a federaţiei referitor la acest caz.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a anunţat, miercuri, că la concursul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo România va fi reprezentată doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

"Tenisul românesc va fi reprezentat de o pereche de dublu la Tokyo. La dublu mă refer la Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Am înţeles că sunt calificate. Din păcate, celelalte fete au jucat prea mult. În plus ele au trecut prin experienţa asta (n.r. - restricţiile la turnee) şi mi-au spus că nu pot să iasă să iau o gură de aer, stau numai închise în hotel şi pe terenul de tenis. Pe de altă parte trebuie să te obişnuieşti pentru că altfel nu ai ce să faci", a declarat Ţiriac într-o conferinţă de presă.

Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, a anunţat săptămâna trecută că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel