Data publicării:

Renunțarea la gazele din Federația Rusă. H.D. Hartmann, despre marea teamă a Germaniei și jocul făcut de Ungaria

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Uniunea Europeană are în vedere aplicarea de sancțiuni economice dure Federațieie Ruse în cazul în care va exista o agresiune în Ucraina. De asemenea, UE ar putea să stopeze importurile de gaze din Rusia. H.D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre marea teamă a Germaniei în contextul unor tensiuni tot mai ridicate la granița Rusia-Ucraina.

Uniunea Europeană are în vedere pedeapsă fără precedent care va fi impusă aproape imediat și în comun cu Washington și Londra pentru a devasta economia rusă în cazul în care Kremlinul decide să atace Ucraina, a notat, pe 24 ianuarie 2022, El Pais. Pedeapsa, potrivit unor surse comunitare, ar varia de la suspendarea oricărui tip de cooperare economică cu Moscova până la o tăiere drastică a relațiilor comerciale, inclusiv importul de petrol și gaze rusești. (citește mai mult AICI).

Analistul de politică externă H.D. Hartmann a fost invitat la emisiunea Geostrategica, la DC News, unde a vorbit despre exportul de gaze din Federația Rusă și rolul Ungariei în cazul unui conflict în Ucraina.

Youtube video image

CITEȘTE ȘI   -  UE analizează planurile de rezervă în cazul în care se întrerupe aprovizionarea cu gaze din Rusia

„30% din necesarul de gaz european este asigurat de Federația Rusă.“, a spus analistul H.D. Hartmann.

„Europa tot vorbește de soluții de scădere a acestei dependențe de Rusia. Domnul McCain (n.r. John McCain, senator al SUA, decedat în 2018) spunea că Federația Rusă e o țară atașată unei benzinării“, a punctat jurnalistul Tudor Curtifan.

„Da, și Arabia Saudită e o țară atașată unei benzinării. De asemenea, Qatar-ul a fost declarat partener major al SUA, non-NATO. Sunt multe țări atașate unei benzinării și văd că nu s-au oprit din dezvoltare.

Eu cred că Germania se teme, într-adevăr, să nu existe un conflict între Rusia și Ucraina, pentru că atunci presiunea internațională, în special cea americană, neo-conservatoare, reprezentată de Nuland, de Blinken, de toți cei din jurul lui Biden, va bloca efectiv darea în folosință a Nord Stream 2. Victoria Nuland a și declarat, cum face ea când insultă națiunile, că acolo e un șarpe de fier care zace pe fundul mării.“, a mai spus analistul de politică externă.

CITEȘTE ȘI   -  Fără gazul din Rusia, Ungaria nu ar putea plafona prețul la facturi. Altfel, ar fi imposibil

Jocul făcut de Ungaria și posibilitatea de a deveni un hub regional

„S-ar putea ca această suplimentare de export de gaz către Ungaria, cerută de Orban și aprobată de Putin, să fie exact gazul care să suplinească lipsa gazului din Nord Stream 2. Ungaria să fie distribuitorul, mai ales că relația cu Austria, unde este hub-ul prin care venea gazul rusesc către Germania, e foarte aproape. Deci, s-ar putea ca această suplimentare majoră, de 60%, să transforme Ungaria într-un hub de distribuție gazieră către Germania, către Italia.

Dacă începe un război cu Ucraina, dacă există o provocare, indiferent care este, îmi e clar că Nord Stream 2 nu va funcționa în timpul acelui conflict. Celelalte țări vor avea nevoie astfel de gazul rusesc și vor folosi Ungaria ca centru de distribuție. E vorba de o autonomizare a deciziilor. De aceea spun că mesajul de pace al lui Orban pare substanțiat prin acest scenariu al transformării Ungariei într-o rețea de distribuție gazieră.“, a conchis H.D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI   -  Ungaria va deține cea mai modernă flotă de elicoptere militare din Europa Centrală și de Est. Proiect de amploare cu Airbus

Orban, săgeată către britanici în întâlnirea cu Putin. Hartmann: Mesaj distinct al Uniunii Europene ca putere mondială

 

Ieri, Viktor Orban, premierul Ungariei, s-a aflat la Moscova unde s-a întâlnit cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Acesta din urmă a afirmat, după întâlnirea cu premierul Ungariei, că Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică "au ignorat" principalele solicitări ale Moscovei privind garanţiile de securitate (citește AICI).

„Fraza care este uluitoare și care contravine vizitei britanice la Kiev (citește mai mult AICI), un răspuns-săgeată dat în această întâlnire Orban-Putin, este că premierul Ungariei a spus că „toți liderii Uniunii Europene nu doresc război“. Iată o declarație în spatele căreia stau discuțiile pe care Viktor Orban le-a avut weekend-ul trecut, prin videoconferințe, cu liderii țărilor fondatoare ale Uniunii Europene. El a vorbit în numele întregii Uniuni Europene și a liderilor europeni.

Este un mesaj foarte clar că Europa încearcă și produce un mesaj diferit pentru Putin, autonom de mesajul anglo-american pe car Zelenski îl primește la Kiev. Nuanța este că Europa spune la Moscova tot ceea ce spune la Kiev, dar cu această mică diferențiere, noi chiar nu vrem război. Deci, dacă tu, britanic, te duci la Kiev să spui că sprijini Ucraina în caz de război, noi spunem că nu vrem război, simplu. Sigură că sprijinim Kievul în raport cu presiunile ruse, dar noi nu vrem război“, a punctat H.D. Hartmann (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Gazele rusești, înlocuite cu GNL? ”Este fizic imposibil”. De ce Europa nu se poate lipsi de cel mai mare furnizor al său, Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel