Renunţă la zahăr chiar de azi! Dr. Irina Strogaia: Foamea şi oboseala dispar. Pielea va străluci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
La prima vedere, renunţarea la zahăr pare dificilă. Dar dacă o facem, vor avea loc unele schimbări în corpul nostru.

Majoritatea experților în stilul de viață sănătos și pierderea în greutate sugerează reducerea la minimum a consumului de zahăr și a dulciurilor industriale. De ce este mai bine să renunți la dulciuri? Ce schimbări se produc în organismul nostru după ce renunţăm la zahăr timp de două săptămâni? Ne spune nutriţionistul dr. Irina Strogaia. Potrivit expertului, citat de Rador, viaţa noastră de zi cu zi se va transforma total: Vă veţi pierde apetitul pentru dulciuri! Acest lucru se datorează faptului că de fiecare dată când o persoană consumă zahăr, eliberează un hormon care scade nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru duce la hipoglicemie, care provoacă pofta de zahăr. Foamea va scădea. Zaharurile sunt de vină pentru faptul că o persoană simte în mod constant senzaţia de foame. Normalizarea nivelului de zahăr din sânge se explică prin faptul că celulele încep să primească hrană adevărată. Când o persoană consumă în mod constant zaharuri care sunt toxice pentru organism, în cele din urmă începe să reziste fără zahăr şi apare rezistenţa la insulină. În acest caz, organismul blochează hormonul insulina, care controlează nivelul zahărului din sânge. Din cauza consumului de zahăr, organismul nostru nu primeşte suficiente vitamine, oligoelemente şi alte substanţe utile. Senzaţia de oboseală va scădea, mai ales după masă."

Oboseala de după masă va fi istorie

De multe ori, după ce mâncăm, simţim nevoia să ne întindem sau, pur şi simplu, suntem cuprinşi de o oboseală care se instalează brusc, cum ne-am ridicat de la masă. După ce vei renunţa la dulciuri, corpul tău se va fortifica şi nu va mai tânji după somnul "de după": "Persoanele care consumă în mod regulat zahăr observă că se simt adesea obosite, după ce mănâncă. Acest lucru se datorează creşterii nivelului de zahăr din sânge. Veţi scăpa de excesul de lichide şi grăsimi. Dr. Strogaia adaugă că, în prima săptămână, după renunţarea la zahăr, excesul de apă şi nişte grăsimi vor părăsi corpul dvs., iar, în a doua săptămână, veţi scăpa în principal de excesul de grăsime. Starea dvs. de spirit se va îmbunătăţi. În plus, abilităţile dvs. mentale vor creşte şi concentrarea va creşte. Starea pielii se va îmbunătăţi. Veţi observa schimbări pozitive la nivelul pielii: erupţiile cutanate vor scădea şi elasticitatea pielii se va îmbunătăţi. Funcţia rinichilor şi ficatului se vor îmbunătăţi. Funcţia rinichilor se va normaliza şi cantitatea de grăsime din ficat va scădea", mai spune nutriţionistul Strogaia. 

"Primele trei zile, după renunţarea la zahăr, vor fi cele mai dificile. Vitaminele B şi potasiul vă vor ajuta să faceţi faţă acestui lucru. Consumul acestora ar trebui să înceapă în paralel cu renunţarea la zahăr", a mai precizat expertul. Important: articolul are doar scop informativ şi nu înlocuieşte consultarea unui specialist!

Cum putem reduce consumul de dulce? Iată câteva sfaturi utile:

Dorința de a renunța la dulce poate apărea din mai multe motive: probleme de sănătate, dorința de a slăbi, îmbunătățirea stării organismului. Cei care au ținut, măcar o dată în viață, cură de slăbire știu cât de greu este să renunți la ceva ce îți place. O poți face în mai multe feluri:

Să micșorezi treptat rația de zahăr


Pentru început, poți pune mai puține lingurițe de zahăr în ceai sau cafea, să renunți la deserturi sau măcar să le micșorezi. Cel mai bine este să împarți dulcele cu un prieten apropiat.

Să te hrănești “conștient”


Mâncatul “pe fugă” sau, dimpotrivă, în fața calculatorului sau la televizor, este un obicei foarte prost. Creierul nu conștientizează senzația de sațietate și nu primește plăcere de pe urma alimentației. În plus, suntem tentați să mâncăm mai mult decât avem nevoie. Este indicat să respectăm orele de masă și să mâncăm în liniște, concentrându-ne asupra actului în sine.

Să citești componența alimentelor


Zahărul este conținut în majoritatea produselor, chiar și în alimente la care nu ne-am fi așteptat să conțină zahăr. Spre exemplu, în sosuri, în cereale cu fierbere rapidă, în sucuri și pâine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel