Renault suspendă producția la uzina sa din Moscova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Toms Svilans
Foto Ilustrativ/Pexels Toms Svilans
Producătorul francez de automobile Renault a anunțat miercuri că a suspendat toate activitățile din fabrica sa din Moscova. Anunțul vine după ce liderii ucraineni au cerut un boicot împotriva companiei și au acuzat Renault că „sponsorizează mașina de război a Rusiei”.

Cu doar o zi mai devreme, Renault a spus că va relua producția doar pentru trei zile.

În ceea ce privește implicarea sa în marele producător rus de automobile AvtoVAZ, deținut de Renault, constructorul francez a spus că „evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia”, potrivit CNN.

Compania a mai spus că „implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”.

Brandul AvtoVAZ Lada a reprezentat aproape 21% din piața rusă în 2021, potrivit rezultatelor financiare ale Grupului Renault. Miercuri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat marile companii franceze, inclusiv Renault, pentru continuarea operațiunilor în Rusia.

„Renault, Auchan, Leroy Merlin și alții trebuie să înceteze să mai fie sponsorii mașinii de război a Rusiei”, a spus Zelenski.

Ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a mers mai departe cerând un boicot global al producătorului de automobile.

"Renault susține un război brutal de agresiune în Europa"

"Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe nimeni când Renault susține un război brutal de agresiune în Europa", a spus Kuleba într-un tweet. „Dar greșelile trebuie să vină cu un preț, mai ales atunci când sunt repetate. Fac apel la clienții și companiile din întreaga lume să boicoteze Grupul Renault”.

Renault a refuzat să comenteze dacă decizia de a-și suspenda activitățile la fabrica din Moscova este legată de cuvintele puternice ale liderilor ucraineni.

Renault a declarat că valoarea imobilizărilor sale necorporale consolidate, imobilizărilor, instalațiilor, echipamentelor și fondului comercial din Rusia se ridica la peste 2,41 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021.

Anterior, numeroase companii ale lumii au anunțat că nu vor mai furniza produse pe piața rusă și că își încetează producția în această țară. Printre companiile care renunță la piața rusească după ce Putin a inițiat un război de agresiune împotriva Ucrainei se numără BMW, Ford și Apple.

Anterior, Audi și General Motors au făcut anunțuri similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel