Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 09 dec 2019 / 13:13
René Auberjonois, actorul din "Star Trek", a murit la 79 de ani
Foto: Facebook
Actorul René Auberjonois, cunoscut pentru rolurile din "Benson" și "Star Trek", a murit la vârsta de 79 de ani.

Actorul american René Auberjonois, star al serialelor "Star Trek" și "Benson", a murit duminică, la vârsta de 79 de ani, din cauza unui cancer pulmonar metastatic, a declarat pentru CNN fiul său, Remy Auberjonois.

Auberjonois a fost cunoscut pentru numeroasele sale roluri de televiziune, în filme și seriale precum "Benson", "Star Trek: Deep Space Nine" și "Boston Legal". El este cunoscut și pentru rolul preotului armatei, părintele John Mulcahy, din serialul "M * A * S * H", citează Mediafax.

Născut la New York, pe 1 iunie 1940, Auberjonois a câștigat un premiu Tony în 1970, pentru rolul său în "Coco", un musical pus în scenă pe Broadway, New York, despre designerul Coco Chanel.

Nominalizat de două ori la premiile Emmy

 

A fost nominalizat de două ori la premiile Emmy, prima dată în 1984, pentru rolul pe care l-a interpretat timp de șapte sezoane în serialul "Benson", iar a doua oară în 2001, pentru partitura de excepție pe care a avut-o ca actor invitat în serialul dramă "The Practice".

Actorii francizei "Star Trek" William Shatner și George Takei au reacționat la vestea morții acestuia printr-un mesaj pe platforma de micro-blogging Twitter, cel de-al doilea numindu-l "un om minunat, grijuliu și inteligent".


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
WOWBiz.ro
StirileKanalD.ro
StirileKanalD.ro
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro