Remus Pricopie a primit portofoliul Educației
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
remus-pricopie dc
remus-pricopie dc

Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi că noul ministru al Educației este Remus Pricopie, rectorul SNSPA. El este chimist, specializat în comunicare și relații publice și doctor în științe politice. De asemenea, dl. Pricopie este un cunoscător al acestui minister, unde și-a desfășurat activitatea între 1996 și 2003.

Remus Pricopie a fost propus pentru conducerea Ministerului Educaţiei de prim-ministrul Victor Ponta, funcție deținută anterior de Ecaterina Andronescu.

Pricopie a fost secretar de stat pentru învăţământul superior în Ministerul Educaţiei, iar în perioada 2001-2003 a deţinut funcţia de consilier al ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

În 2001, el a fost secretar general al Ministerului Educaţiei şi purtător de cuvânt, director al direcţiei de comunicare din Ministerul Educaţiei. Între anii 1998 şi 2001 Pricopie a fost expert în Ministerul Educaţiei, în care lucra încă din 1996, ca inspector de specialitate.

Pricopie este doctor în Ştiinţe Politice la SNSPA şi deţine şi studii postuniversitare în comunicare şi relaţii publice tot la SNSPA.

El este în prezent rectorul SNSPA, după ce, din 2005, a activat ca decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din SNSPA.

Pricopie deţine un MBA la London University, are studii la George Washington University, dar şi studii aprofundate în Relaţii internaţionale şi Politici europene la Universitatea din Liege, Belgia.

El este licenţiat în Chimie la Universitatea Bucureşti.

Pricopie are 42 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

Din 1996 a ocupat diverse poziții in cadrul Ministerului Educatiei: Consilier principal al ministrului Educației Ecaterina Andronescu (PSD): Ianuarie - Octombrie 2009; Secretar de stat pentru învățământul superior: Noiembrie 2007 - Decembrie 2008 (în mandatele conduse de Cristian Adomniței și Anton Anton - PNL); Ministru interimar al Educației: Mai 2008 (în acel an funcția de ministru al Educației a fost ocupată de Cristian Adomniței, Anton Anton și Ecaterina Andronescu); Consilier principal al ministrului Educației Ecaterina Andronescu: Decembrie 2001 - Iunie 2003; Secretar general in cadrul Ministerului Educatiei: Mai - Septembrie 2001 (sub primul mandat al Ecaterinei Andronescu); Purtator de cuvant al Ministerului Educatiei: Ianuarie - Mai 2001 (sub primul mandat al Ecaterinei Andronescu); Expert Senior în cadrul Departamentului de Comunicare al Ministerului Educației: 1998 - 2001 (sub mandatul lui Andrei Marga, care a trecut de la PNȚCD la PNL); Purtător de cuvânt al Ministerului Educației: Iulie - Octombrie 1997 (sub mandatul lui Virgil Petrescu - PNȚCD); Expert in Departamentul pentru învățământ superior al Ministerului Educației: Februarie 1996 - Iulie 1997 (sub mandatul lui Virgil Petrescu)

Alte poziții ocupate: Președintele boardului Comisiei Fulbright în România: 2009 - prezent Președintele Task Force on Fostering and Building Human Capital (FBHC) of the Regional Cooperation Council - Viena: 2010 - prezent In 2009, Remus Pricopie a primit premiul Fulbright Alumni al lunii martie, acordat de Departamentul de Stat al SUA în cadrul unei competiții la care au participat cei care au beneficiat de bursa Fulbright și au avut rezultate exceptionale.

Potrivit declarației de avere pe 2011, Remus Pricopie a cumpărat împreuna cu soția, în 2005, o casă de locuit de 234 de metri pătrați, deține un autoturism Dodge din 2009 și are un credit de 20.000 de euro scadent în 2030. În ce privește veniturile, anul trecut acesta declara un salariu anual de 322.586 de lei de la SNSPA și unul de 27.298 de lei de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).  Soția sa, Camelia Pricopie, declara anul trecut un salariu de 55.972 tot de la UEFISCDI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel