Remus Borza, note pentru politicieni. Cine sunt oamenii săptămânii în politică - video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Remus Borza
Remus Borza
Remus Borza, deputat independent, a notat personalitățile importante din această săptămână.

Nota redacției: Notele au fost date joi, la ora 11.00, în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de la DC News.

LIVIU DRAGNEA nota 5 – Pentru discursul susținut la mitingul de pe 9 iunie. Chiar dacă pe fond are dreptate, cu toate exagerările de rigoare, din punct de vedere al formei, nu a convins, nu a transmis emoție, nu a rezonat cu cei aproape 200.000 de români aduși cu arcanul în Piața Victoriei. Electoratul PSD nu este interesat de subiectul justiției. El vrea pomeni. O bună parte a acestui electorat ne-ar trimite pe toți la pușcărie, politicieni și oameni de afaceri deopotrivă. Așa se explică apatia și lipsa de reacție a publicului la sloganurile și discursurile liderilor coaliției.

GABRIELA FIREA nota 5 – Nu poți să fii în campanie electorală zi de zi. O să ajungem să-l plângem pe Oprescu, care, de bine de rău, a mai făcut câte ceva pentru București: Pasajul Basarabi, Mihai Bravu, Piața Sudului, Casa Presei. Gabriela Firea, până acum, nu a făcut nimic. Căpușarea Simonei Halep, din punct de vedere imagologic, a fost, în mod just și corect, sancționată de cei 20.000 de bucureșteni veniți pe Arena Națională pentru a o aplauda pe Simona Halep, câștigătoarea de la Roland Garros.

KLAUS IOHANNIS nota 5 – Este inadmisibil să-l faci infractor pe al treilea om în stat sau să-l acuzi de analfabetism funcțional pe primul ministru. Principala prerogativă a președintelui este funcția de mediere. Președintele trebuie să îndemne și să încurajeze conlucrarea și dialogul instituțional, toleranța și armonia socială. Opoziția este cea chemată să critice și să sancționeze, prin mijloace democratice, derapajele și excesele puterii.

DONALD TRUMP și KIM JONG-UN nota 10 - Preşedintele american şi liderul nord-coreean au dat mâna, săptămâna aceasta, în hotelul Capella din Singapore. Trump a devenit astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care s-a întâlnit cu un lider al Coreei de Nord. Un eveniment istoric care s-ar putea să-i aducă președintelui Trump Premiul Nobel pentru Pace, mai mulți congresmeni americani și deputați norvegieni propunându-l deja pentru acest prestigios premiu.

HORST SEEHOFER nota 10 – Ministrul de Interne al Germaniei a elaborat un proiect de reformă în 63 de puncte privind politica de azil, prin care se urmărește restrângerea dreptului de azil, precum și expulzarea de pe teritoriul german a imigranților, care anterior au fost înregistrați în alte state UE. Proiectul a fost blocat pentru moment de cancelarul german. Divergența dintre Seehofer și Merkel e pe punctul de a genera o criză guvernamentală, ce ar putea să ducă la căderea Guvernului. Horst Seehofer este o figură proeminentă a Germaniei, fiind președintele interimar al republicii în 2012, președintele landului Bavaria în ultimii zece ani, și din 2008 președinte al Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria, aliat al CDU. Inițiativa lui Seehofer este susținută și de cancelarul austriac Sebastian Kurz și de proaspătul ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, președintele partidului de extremă dreapta Liga Nordului. Pe teritoriul Germaniei trăiesc peste 20 de milioane de imigranți, cât populația României. Fenomenul ia amploare și în celelalte țări. Trebuie să apărăm identitatea culturală, etnică și religioasă a Europei. Bătrânul continent cheltuie, în fiecare an, zeci de miliarde de euro pentru integrarea imigranților, veniți preponderent din Orientul Mijlociu și Africa, în detrimentul cetățenilor nativi europeni. Mai bine o parte din acești bani ar fi direcționați spre stabilizarea politică și dezvoltarea economică a țărilor de origine a emigranților.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel