Remediul natural, transmis din generație în generație, un adevărat leac împotriva afecțiunilor sezoniere
Acest remediu natural străvechi, transmis din generație în generație, este un adevărat tratament împotriva afecțiunilor sezoniere. Păcat că are un gust groaznic!
Odată cu sezonul rece, virozele, răcelile și alte afecțiuni minore sezoniere încep să facă parte din viața noastră de zi cu zi, împiedicându-ne să trăim așa cum ne dorim. Înainte de a recurge, însă, la medicamente, de ce să nu apelam la remediile pe care Mama Natură ni le pune la dispoziție?
Există un remediu popular pe baza de condimente și oțet care ne poate îmbunătăți imunitatea, stimula digestia, dar și ne poate încălzi în zilele reci: pe scurt, o adevărată minune, obținută din ingrediente naturale.
Shot-uri antiinflamatorii, bune mai ales dacă ai endometrioză. Portocala, ingredientul vedetă
Vorbim despre așa-numitul cidru de foc, o rețetă transmisă din generații în generații. Rețeta presupune folosirea în cantități masive de ardei iute, usturoi, ceapă, oțet și ghimbir, un amestec cu adevărat exploziv.
Fiind o rețetă tradițională, dozele și metodele de preparare pot varia ușor de la o familie la alta, dar și în funcție de gustul personal. Pentru a face cidrul de foc vom avea nevoie de:
1 ceapă,
10 căței de usturoi,
2 ardei iute,
1 lămâie netratată,
½ cană de ghimbir proaspăt ras,
½ cană de hrean proaspăt ras,
1 lingură de pudră de turmeric,
2 linguri de rozmarin uscat,
oțet de mere,
Prepararea cidrului de foc
Într-un borcan mare de sticlă, punem usturoiul, ceapa și ardeiul iute, toate tocate. Adăugăm sucul de lămâie și coaja rasă, turmeric și rozmarinul. La final, acoperim totul cu oțet de mere din belșug, până se umple borcanul.
Acum închidem borcanul și îl ținem, timp de o lună, într-un loc răcoros și întunecat. O dată pe zi, trebuie să- agităm. După o lună, amestecul se filtrează prin tifon sau o cârpă curată de bumbac.
Cidrul nostru de foc este gata. Acum poate fi transferat într-o sticlă și să trebuie păstrat în dulap. Dacă dorim, îl putem îndulci, după gust, cu puțină miere. Când începem să simțim primele simptome de răceală sau gripă, trebuie să bem câteva linguri din acest cidru de foc.
Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde
Consumul de ceai verde devine foarte popular în întreaga lume. Această băutură a venit la noi din China și a câștigat inimile multor europeni.
Pe lângă gustul excelent, ceaiul verde este considerat o băutură cu adevărat vindecătoare, având zeci de beneficii.
Ceaiul verde poate ajuta la reducerea grăsimii corporale. În cercetările privind sănătatea inimii, s-a descoperit că extractul de ceai verde ajută pacienții să reducă depozitele de grăsime de pe pereții vaselor de sânge cu aproximativ 10%.
Reducerea grăsimii corporale cu 10%, în special la persoanele supraponderale sau obeze, poate avea un impact semnificativ asupra reducerii riscului bolilor de inimă.
Dieta de care ar trebui să stai departe. Crește riscul de cancer
Ceaiul verde te poate ajută să slăbești. Pierderea grăsimilor este cheia pentru a pierde în greutate, mai ales dacă doriți să vă mențineți masa musculară.
Ceaiul verde are un gust natural plăcut și are un conținut scăzut de calorii. Dacă îl puteți bea fără îndulcitori adăugați, este un amplificator natural de energie, cu un conținut scăzut de calorii.
Ceaiul verde poate ajuta la reducerea inflamației. Deși boala cardiovasculară este adesea asociată cu inflamația, există multe alte afecțiuni, cum ar fi durerile articulare și afecțiunile pielii, în timpul cărora apar inflamații.
Efectul antioxidant puternic, combinat cu proprietățile antiinflamatorii, fac din ceaiul verde un excelent agent preventiv pentru cei care se luptă cu astfel de boli.
Scapă de depresie și anxietate în 7 zile! Metode și exerciții ușor de pus în practică
Ceaiul verde are proprietăți antimicrobiene. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la combaterea bacteriilor și poate preveni infecțiile. Acest lucru se datorează suprimării bacteriilor la nivel celular, inclusiv a virușilor și ciupercilor.
Ceaiul verde combate respirația urât mirositoare. Prevenirea infecțiilor este cheia pentru a rămâne sănătoși. Acesta poate fi și motivul pentru care ceaiul verde ajută la prevenirea respirației urât mirositoare.
Cu ceaiul verde vei obține același aport de cofeină ca de la o cafea. În plus, vei fi mai liniștit, știind că consumi o băutură antioxidantă, care îți stimulează energia și sănătatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News