Remediul miraculos împotriva insomniei. Nu te așteptai la asta!
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Ai probleme cu somnul și nu știi care e cea mai bună cale pentru a scăpa de insomnie? Cercetătorii  conduşi de Chun-Fang Wang au găsit remediul pentru insomnii, în cazul în care nu sunt cauzate de alte afecțiuni. 

În cazul în care insomniile nu sunt cauzate de alte afecţiuni, problemele cu somnul pot fi combătute cu ajutorul muzicii.

„Muzica pare să fie eficientă în tratarea tulburărilor de somn acute şi cronice”, se arată în studiul publicat de cercetătorii conduşi de Chun-Fang Wang, un specialist din cadrul departamentului de chirurgie cardiovasculară al spitalului Pingjin din Tianjin, potrivit doctorulzilei.ro.

„Muzica este o metodă sigură, cu costuri reduse, ce ar putea fi folosită pentru a îmbunătăţi calitatea somnului în diferite populaţii, cu vârste diferite şi care provin din culturi diferite”, concluzionează oamenii de ştiinţă.

De ce funcționează?

„Mecanismele nu sunt înţelese pe deplin”, recunosc cercetătorii. Specialiştii adaugă că „muzica acţionează asupra sistemului nervos central, mai ales asupra acelor părţi mai străvechi ale creierului, cum este sistemul limbic”. De asemenea, oamenii de ştiinţă afirmă că anumite dovezi sugerează că muzica poate afecta nivelulul opioizilor şi al oxitocinei din creier.

Mai multe informații AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel