Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă, trucul bunicii nu dă greș niciodată. Sursa - pixabay.com
Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă, trucul bunicii nu dă greș niciodată. Sursa - pixabay.com
În casă, nu este suficient să fie doar cald iarna și răcoare vara. Este important să se mențină și un nivel adecvat de umiditate.

Spre exemplu, aparatul de aer condiționat poate fi pornit în modul dezumidificare. De asemenea, excesul de umiditate din încăperi poate fi îndepărtat și cu remedii și soluții naturale.

Excesul de umiditate în casă duce, pe termen mediu și lung, la probleme respiratorii și la apariția  mucegaiului.  

Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta

Cum să dezumidificăm casa și ce să facem pentru a evita problemele respiratorii? Cei care nu au un aparat de aer condiționat, care are funcția dezumidificare pot lua măsuri simple de precauție pentru a evita să locuiască într-o casă în care există un exces de umiditate.

În primul rând, ori de câte ori vremea vă permite, deschideți pur și simplu ușile și ferestrele. Ferestrele trebuie deschise și atunci când gătiți ceva. 

Pentru a evita umiditatea excesivă, nu trebuie să uscați niciodată hainele în casă, mai ales dacă le plasați deasupra caloriferelor. În plus, pentru a evita condensul, ar trebui să aplicați pe pereți o tencuială anti-mucegai.

Cum să scapi pentru totdeauna de gândacii de bucătărie: 4 metode eficiente

Și în orice caz, dezumidificatorul natural, care poate fi folosit oricând, așa cum ne sfătuiesc bunicile noastre, este sarea grunjoasă, care absoarbe umezeala.

În acest sens, trebuie doar să așezați pahare de plastic sau boluri cu sare grunjoasă în punctele  strategice ale casei, începând de la bucătărie unde sunt mereu aburi.

 

Vezi și:

 

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

 

Atunci când în casă este frig, iar afară umiditatea este ridicată, în jurul ferestrelor apare mucegai. La primele urme de mucegai, trebuie luate măsuri Gospodinele cu experiență cunosc câteva mijloace, care te vor ajuta să scapi de mucegai cu un efort minim și folosind mijloace improvizate.

Cel mai adesea, mucegaiul negru apare în colțuri, în jurul garniturii geamului de termopan, pe elementele de fixare și pe balamale. Toate aceste zone trebuie prelucrate cu atenție.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Pentru a elimina mucegaiul negru de la ferestre, încearcă înălbitor. Înmoaie câteva bucăți de hârtie igienică în înălbitor și lipește-le pe zonele afectate de mucegai. Asigură-te că hârtia este lipită bine de zonele mucegăite. Lăsă hârtia lipită de zonele afectate de mucegai circa12 ore. După ce timpul a expirat, vei vedea că mucegaiul a dispărut complet.

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic 

În loc de hârtie igienică poți folosi cârpe de bumbac. Dacă dorești poți înlocui înălbitorul cu alte produse, destinate combaterii mucegaiului. Aceste produse pot fi achiziționate din majoritatea supermarketurilor. 

Și dacă ai mai multă încredere în metodele populare de a scăpa de mucegai, atunci poți face  acasă următorul preparat. 

Se ia 100 grame de apă, 50 grame de oțet, 50 grame de  peroxid de hidrogen și 25 grame de acid boric. Amestecă bine toate ingredientele. Înainte de a le aplica pe zonele cu mucegai, încălzește  amestecul și acoperă zonele afectate de mucegai. Lăsă-l să acționeze câteva ore și apoi spălă zonele cu apă curată.

 

Vezi și:

 

Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute: este foarte simplu

 

O bucătărie curată și proaspătă este visul gospodinelor. Dacă cunoști câteva trucuri simple, mobilierul de bucătărie va străluci.

Adesea, gospodinele se confruntă cu o problemă neplăcută: dulapurile din bucătărie au un miros neplăcut.

Umiditatea, vasele murdare uitate, alimentele stricate provoacă un miros specific în dulapurile de bucătărie. Mirosul urât poate să vină și din chiuvetă și este greu să scapi rapid de el.

Covoarele vor fi ca noi, datorită unui truc. Ai nevoie de o racletă pentru ferestre

Nu trebuie să uiți că mirosul poate provocat și de mucegai sau ciuperci, care se formează ca urmare a umidității ridicate și a ventilației slabe.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din dulapuri 

Sertarele dulapurilor se șterg periodic cu o cârpă înmuiată în soluție de oțet cu apă. Este suficient să amesteci o lingură de oțet alimentar într-un litru de apă.

Și ceapa ajută la eliminarea mirosurilor din dulapuri. Ceapa tăiată în bucăți va absorbi rapid toate mirosurile urâte.

De asemenea, în dulapuri poți pune și recipiente cu cărbune activ, care va elimina excesul de umiditate și mirosul neplăcut.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel