Guvern Ciucă. Ciuvică: Pe Ligia Deca și Bogdan Aurescu i-aș remania de urgență / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Mugur Ciuvică a spus care ar fi miniștrii pe care i-ar remania de urgență.

Mugur Ciuvică i-a nominalizat pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, și Ligia Deca, ministrul Educației. 

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 martie 2023, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), precum și la reuniunea comună a miniștrilor afacerilor externe și a miniștrilor apărării din statele membre UE. De asemenea, a participat la Conferința Internațională a Donatorilor pentru Turcia și Siria ca urmare a cutremurului din luna februarie.

Mugur Ciuvică a spus că a citit comunicatul dat de Bogdan Aurescu și a fost uimit să vadă că ministrul a făcut referiri doar la Ucraina și Republica Moldova, nu și la România.

„Iată pe cine aș remania eu, săptămâna aceasta, pentru că m-am și enervat! În primul rând, l-aș remania pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Aurescu este arogant și impotent diplomatic ceva de speriat. A fost zilele trecute la Consiliul Afaceri Externe (CAE) și a dat un comunicat. Are două subiecte acolo:  într-o pagină, spunea cum trebuie UE să ajute Ucraina și pe a doua pagină, scria cum trebuie UE să ajute Republica Moldova. După ce am citit, m-am întrebat dacă este ministrul Ucrainei, ministrul Moldovei? Este totuși ministrul României. Nu poți să te duci la UE și să nu menționezi un rând despre România”, a zis Mugur Ciuvică la DC News și DC News TV, în emisiunea „Miercurea Neagră”.

Apoi, Mugur Ciuvică s-a referit la Ligia Deca, ministrul Educației. 

„De ce? Din cauza admiterii la liceu. În prezent, admiterea la liceu este destul de echitabilă. Toți dau un examen național și, în funcție de notă, își alegeau liceul. Aveai 10, intrai la cel mai bun liceu. Aveai 7, intrai la un liceu așa și așa. Acum rămâne examenul național, dar colegiile naționale își dau admiteri separate. (...) Va fi un circuit de meditații. Bogații vor plăti meditații pentru copiii lor pentru a intra la liceele respective”, a mai spus Mugur Ciuvică.

De asemenea, a mai zis că l-ar remania și pe... Cristian Ghinea... „în fiecare săptămână”, dacă ar fi posibil. „Mult rău a făcut omul acesta pentru țară!”, a zis Mugur Ciuvică.

Vedeți mai multe la minutul 34:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel