Relansarea anchetei în cazul morţii lui Maradona. Un nou raport poate da calculele peste cap
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un nou raport legist, publicat recent, ar putea schimba complet perspectivele asupra cazului morții legendarului fotbalist Diego Maradona.

Raportul, făcut public luni, susține că moartea lui Maradona ar putea fi asociată cu un ritm cardiac neregulat și ridicat, cauzat fie de factori naturali, fie de un "factor extern" precum cocaina, un drog cu care Maradona fusese asociat în trecut.

Această dezvăluire surprinzătoare vine în contextul în care opt cadre medicale sunt acuzate de moartea lui Maradona și urmează să fie judecate pe 4 iunie. Acești profesioniști riscă acum între 8 și 25 de ani de închisoare în urma procedurilor penale care au urmat după decesul legendei fotbalului.

Potrivit Mundo Deportivo, un expert medico-legal a realizat o a doua expertiză la cererea neurochirurgului lui Maradona, Leopoldo Luque, pentru a contesta concluziile examenului medical anterior din 2021, care îi considera pe Luque și alți medici responsabili de moartea fostului jucător.

De la începutul anchetei, acuzațiile împotriva medicilor au fost negate vehement, aceștia susținând că tratamentul aplicat lui Maradona a fost în conformitate cu standardele medicale. Moartea prematură a lui Maradona, la vârsta de 60 de ani, a provocat o profundă durere în Argentina și a necesitat mai multe săptămâni pentru ca țara să-și revină după pierderea idolului său.

Suspiciunile privind circumstanțele morții campionului mondial din 1986 s-au amplificat, iar poliția a efectuat percheziții în cabinetele medicale și locuințele implicate. În urma acestor investigații, procurorii au decis să acuze cei opt profesioniști de omor.

Raportul recent publicat subliniază posibilitatea unui factor extern, precum consumul anterior de cocaină, ca posibilă cauză a problemelor cardiace care au condus la decesul lui Maradona. Această teorie reprezintă o schimbare semnificativă în percepția publică asupra cazului și ar putea influența semnificativ procesul judiciar iminent.

Procurorii au abordat recentele dezvăluiri cu prudență, menționând că raportul contestat a fost pregătit într-un timp foarte scurt și se bazează pe o parte limitată din probele prezentate de apărare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel