CEO-ul City Grill, Daniel Mischie, a vorbit despre discuțiile pe care le-a avut cu autoritățile în legătură cu redeschiderea teraselor de la 1 iunie, pentru Digi 24.
Întrebat despre măsurile anti-coronavirus care sunt menite să protejeze clienții care vor alege să meargă la terase, Mischie a explicat că „restaurantele oricum aveau principala prioritate securitatea alimentară. Vor mai fi adăugate câteva reguli. Au fost discutate în baza acestui protocol sanitar mai multe lucruri, cum ar fi distanța socială, distanța între mese și scaune de 1,5 metri, purtatul măștilor pentru început, de către ospătari, până pe 15 iunie".
Lucruri cu care reprezentanții industriei nu au fost de acord
„Însă, au fost lucruri la care nu am fost de acord, cum ar fi rezervarea, purtatul mănușilor și așa mai departe. Deci, din punct de vedere al rezervărilor, întrebarea noastră a fost cum poate un client să meargă la o cafenea sau la un fast-food cu o rezervare, dacă acestea nu au acest serviciu. Pe de altă parte, cum pot să iasă oamenii în centrul istoric al unui oraș sau într-un parc, dacă vin la terasă și nu au rezervare. Drept urmare, în momentul respectiv pui mâna pe telefon sau pe aplicație și faci rezervare. Astfel, nu ajută la nimic.
Purtatul mănușilor mai degrabă încurcă decât ajută serviciul, având în vedere că ospătarul nu va putea schimba mănușa după fiecare atingere a unui tacâm, a unei farfurii sau a unei mese", a continuat CEO-ul City Grill.
Doar trei lucruri în plus față de ce trecut
Mischie a adăugat și faptul că vor exista trei lucruri principale în plus față de ce se întâmpla în restaurante, înainte de coronavirus.
„Cei 400.000 de lucrători din această industrie vor trebui să facă doar trei lucruri în plus față de siguranța alimentară. Primul dintre ele este distanțarea socială, aici vorbim de 1,5 metri sau mese nu mai mari de 8 persoane. Pe de altă parte, vorbim despre informarea angajaților și clienților cu privire la Covid, iar a treilea lucru pe care l-am recomandat ar fi dozatoarele cu soluții sanitare", a încheiat Daniel Mischie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva