Reguli pentru îngrijirea pielii după 40 de ani: sfaturile eficiente ale cosmetologilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Reguli pentru îngrijirea pielii după 40 de ani. Sursa foto: freepik.com
Reguli pentru îngrijirea pielii după 40 de ani. Sursa foto: freepik.com
Cum să ai grijă de ten atunci apar primele semne de îmbătrânire?  

Doamnele și domnișoarele vor să fie tinere și frumoase și după 40 de ani. Rolul principal în acest sens îl joacă îngrijirea pielii, care începe să îmbătrânească.

Acest lucru se datorează faptului că, odată cu vârsta, sunt produși mai puțini hormoni feminini - estrogeni, care au un efect de întinerire. Ridurile sunt mai vizibile, iar elasticitatea pielii scade. Pentru a încetini procesul de îmbătrânire, te vor ajuta următoarele sfaturi.

Îndepărtează gelul de pe unghii acasă, fără acetonă. Iată câteva metode simple

Monitorizează fondul hormonal. Medicii recomandă consumul produselor care conțin estrogeni naturali. Acestea includ: linte, mazăre, fasole, semințe de in, semințe de floarea soarelui, boabe de soia și nuci.

Un somn bun este cheia pentru o piele tânără. Celulele pielii vor fi reînnoite cu suficientă odihnă timp de cel puțin 8 ore. Lipsa somnului trădează semnificativ vârsta unei femei după 40 de ani.

Alimentație echilibrată. Meniul trebuie să includă alimente care sunt îmbogățite în vitamine și minerale. Micul dejun trebuie să fie copios. Nu poți să mănânci în exces și să te așezi la masă înainte de a merge la culcare, deoarece ficatul va fi supraîncărcat, iar acest lucru va afecta starea pielii.

Șapte secrete care te vor face instantaneu să pari mai tânără

Ar trebui să te speli doar cu apă caldă, deoarece apa rece contribuie la perturbarea proceselor metabolice, iar apa fierbinte  duce la letargie.

Poți împrospăta pielea feței cu ajutorul sucului proaspăt de castraveți, aloe sau lapte. Decocturile din gălbenele, mușețel sau mentă sunt bune pentru tonifierea pielii. Pentru a le pregăti, poți folosi apă minerală plată.

Pentru îngrijirea pleoapelor se folosesc creme speciale sau puțin suc de castraveți.

Spală-te pe față cu apă carbogazoasă. Tenul tău va fi strălucitor și sănătos

Hidratează-te. Pentru a evita deshidratarea epidermei, trebuie să bei 1,5 litri de apă în fiecare zi.

Ar trebui să te mergi la culcare doar după ce ai scos machiajul. Pielea va putea să respire. În plus, pielea nu se va usca.  

Cosmeticele trebuie selectate corect. Poți merge la un specialist care te ajuta să alegi o cremă sau o mască pentru tipul tău de ten. Nu uita că o femeie arată întotdeauna atrăgătoare dacă își îngrijește corect tenul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel