Reguli pe care trebuie să pe respecți, în sezonul rece, pentru un păr sănătos: este obligatoriu să faci asta
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Reguli pe care trebuie să pe respecți, în sezonul rece, pentru un păr sănătos, este obligatoriu să faci asta. Sursa - pixabay.com
Reguli pe care trebuie să pe respecți, în sezonul rece, pentru un păr sănătos, este obligatoriu să faci asta. Sursa - pixabay.com
Respectând anumite reguli, vei avea un păr sănătos și puternic.  

Iarna, zăpada, gerul și aerul uscat sunt principalii inamici ai părului. De aceea, în sezonul rece este foarte important să-l îngrijești corect, urmând anumite reguli.

În sezonul rece, sub influența frigului, vasele de pe scalp se îngustează. Ca urmare, circulația sângelui încetinește, iar foliculii de păr nu primesc vitaminele și mineralele nutritive de care au nevoie. În timp, acest lucru poate duce la căderea activă a părului și deteriorarea structurii acestuia.

Ține părul acoperit. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să porți, iarna, o căciulă, care să nu conțină în compoziție materiale sintetice. Astfel, pielea scalpului va fi protejată de hipotermie.

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că, iarna, aerul  este foarte uscat. Din acest motiv, în sezonul rece, părul se despica rapid și devine casant, deoarece nu are suficientă umiditate. Prin urmare, este bine să acoperi părul lung.

Secretele de frumusețe ale braziliencelor. Iacă ce fac femeile pentru a fi atractive

Spală părul cu un șampon special. Dar, din moment ce ești forțat să porți căciuli iarna, părul tău se murdărește mai repede  ca de obicei. Dacă este nevoie, poți spală părul în fiecare zi. Dar în acest caz, ar trebui să utilizezi un șampon ușor pentru utilizare zilnică, cu o valoare a pH-ului de 4,5-5,5.

Este grozav dacă șamponul tău conține glicerină, acid hialuronic, miere, acizi AHA, extract de ceai verde, mușețel, afine, mentă, citrice, frunze, rășini naturale, grâu, proteine ​​din soia sau mătase, unt de shea, avocado. Desigur,  că toate componentele șamponului depind de tipul de păr sau de sarcina pe care trebuie să o rezolve. Șamponul pe care îl folosești de obicei poate să nu funcționeze iarna, deoarece nevoile părului se schimbă puțin. În acest caz, șamponul trebuie, pur și simplu, înlocuit cu altul.

Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi

Spălă părul cu apă caldă sau ușor rece. Apa cadă crește producția de sebum. Același lucru este valabil și pentru obiceiul de a ține mai mult timp un prosop pe cap. Se creează așa-numitul „efect de saună” și glandele sebacee sunt activate. După ce ți-ai spălat părul, poți să-ți ții părul într-un prosop aproximativ  7 minute. Cel mai bine este să elimini cu un prosop excesul de umiditate, apoi să lași părul liber ca să se usuce complet.

Hidratează părul. În timpul iernii, părul are nevoie nu doar de hidratare, ci și de protecție împotriva intemperiilor. De aceea, se recomandă folosirea produselor nutritive și de restaurare, care conțin propolis, lăptișor de matcă, extract de frunze de mușețel, salvie, măceșe, mentă, cafea, acizi grași, uleiuri naturale (ulei de jojoba, ulei de argan), gel de aloe vera, lapte de cocos, proteine, acizi lactic și acid hialuronic.

Folosește seruri hidratante. În sezonul rece este indicată utilizarea de seruri hidratante și protectoare, emulsii regenerante, măști cu vitamine de zi și de noapte, precum și balsamuri de hrănire profundă. Dacă ai părul foarte uscat, poți folosi un spray cu efect de protecție termică. Dar acest lucru nu trebuie făcut imediat înainte de a ieși din casă, ci cu cel puțin o oră înainte. În caz contrar, apa care face parte din acest spray se va cristaliza la frig și părul se va rupe.

Infuzie din ierburi medicinale. O infuzie din ierburi medicinale, cum ar fi urzica, mușețelul și salvia, va ajuta, de asemenea, la întărirea părului. Pentru a face acest lucru, toarnă apă clocotită peste 1-2 linguri din plantele de mai sus la alegere. Peste 45 de minute, masează scalpul cu infuzia obținută.

În plus, uleiul natural de argan ajută la refacerea părului deteriorat, pe care îl hrănește și întărește. Uleiul se aplică pe părul ușor umed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel