Reguli de aur atunci când mergi la piață să cumperi fructe și legume
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol la ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm fructe și legume.

InfoCons a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm fructe și legume.

"Atunci când mergem la cumpărături pentru fructe și legume, este important să știm cum să le alegem pe cele mai proaspete și de calitate. Iată câteva sfaturi utile pentru a face alegeri informate și sănătoase.

1. Alege fructele și legumele de sezon. Fructele și legumele de sezon nu doar că sunt mai gustoase, dar sunt și mai bogate în nutrienți. În plus, ele sunt adesea mai ieftine, deoarece nu necesită costuri suplimentare de transport și depozitare. Verifică care sunt fructele și legumele de sezon în zona ta și axează-te pe acestea.

2. Verifică aspectul exterior. Aspectul exterior este un bun indicator al prospețimii.

Lucruri de care să ții cont

Iată câteva lucruri de care să ții cont:

• Culoarea: Fructele și legumele ar trebui să aibă o culoare vibrantă și uniformă. Evită-le pe cele cu pete, semne de mucegai sau decolorare.

• Textura: Apasă ușor pe suprafața fructelor și legumelor. Ele trebuie să fie ferme, dar nu prea tari. O textură prea moale poate indica că sunt prea coapte sau încep să se strice.

• Forma: Formele neobișnuite nu înseamnă neapărat că fructul sau leguma este stricată, dar poate fi un semn că nu a crescut în condiții ideale. Alege produse care au o formă uniformă și simetrică.

3. Miroase produsele. Mirosul poate fi un alt indicator important al prospețimii. De exemplu, roșiile și căpșunele ar trebui să aibă un miros dulce și plăcut. Dacă nu au miros sau au un miros neplăcut, cel mai bine este să le eviți.

4. Atenție la ambalaj! Dacă produsele sunt ambalate, verifică integritatea ambalajului. Evită produsele cu ambalaje deteriorate sau cu semne de condens, deoarece acestea pot indica condiții de depozitare neadecvate. Asigură-te că nu există lichide sau umiditate excesivă în pachet", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a InfoCons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel