Regulament Cameră. Florin Iordache, propunere. Decizie în Comisia de regulament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Propunerea deputatului PSD Florin Iordache de modificare a Regulamentului Camerei, asumată de către deputatul Eugen Nicolicea, a fost respinsă, luni, 11 decembrie, de către Comisia de regulament a forului legislativ. 

Au votat în favoarea respingerii patru deputaţi, doi - pentru proiect, iar unul s-a abţinut.

Amendamentul, asumat iniţial de Eugen Nicolicea şi deputatul UDMR Marton Arpad, se referea la o propunere depusă săptămâna trecută de social-democratul Florin Iordache, alături de Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian-Gheorghe Cucşa (ALDE), care viza modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în sensul ca toate amendamentele admise aduse unui articol să fie supuse unui singur vot.

Propunerea viza astfel că amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie, după cum se preciza în amendament, iniţiatorii invocând dorinţa unei mai bune organizări a şedinţelor Biroului permanent şi a celor ale Comitetului liderilor din punct de vedere al participării. 'În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol, cuprinse în raportul comisiei.

Amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie', conform amendamentului care modifică articolul 120 alineatul 2 din Regulamentul Camerei.

[citeste si]

Ajunsă la comisie, propunerea de Regulament a căpătat forma unui amendament mai extins, care modifică articolul 120 alin. (2): 'În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială'. Marton Arpad nu a mai dorit să îşi asume calitatea de iniţiator, preşedintele Comisiei de Regulament, Eugen Nicolicea, rămânând în final cel care a asumat propunerea de modificare a Regulamentului, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel