Regulă importantă în recuperare. Neurolog, avertisment: Poate bloca regenerarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
O regulă importantă în procesul de recuperare este să nu o perturbăm și să o lăsăm să funcționeze așa cum este configurată întreaga structură.  Președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, Dafin Mureşanu,  a vorbit la DCNews, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" despre bolile care pot beneficia de recuperare, dar și care este elementul cheie în acest proces. 

Procesul de recuperare se adresează oricărui tip de patologie neurologică. Începând din zona această de afecțiuni acute, patologia, stările toxice, hipoxice, toate beneficiază de o strategie de recuperare neurologică. Chiar și bolile grave, degenerative, pot beneficia de recuperare neurologică (...). Procesul de recuperare este privit astăzi ca o sumă de intervenții, indiferent de ce tip, activare fizică, activare cognitivă, avem suport farmacologic sau nonfarmacologic. Toate acționează prin această mașinărie endogenară a creierului și toate se adresează și dacă mașinaria e bună, ai rezultate de recuperare.Individul poate să-și recapete buna stare fizică, cognitivă, emoțională și reintegrarea socială în funcție de două elemente: tipul de leziune și dimensiunea leziunii și rezerva biologică (...) determină elementul de prognostic, cum va  evolua recuperarea., a explicat profesorul Dafin Mureșanu la DCNEWS. 

Regula este să nu o perturbăm, să ruleze așa cum e configurată întreaga structură a reacției postlezionale. O intervenție farmacologică, cu scopul de a face protecție, de fapt, pe termen lung, bloca regenerarea. (...) Noi de fapt ne concentrăm asupra unui proces cu amplitudine mică și de scurtă durată și neglijăm procesul de lungă durată al recuperării mașinăriei endogene care durează săptămâni. De exemplu, pentru recuperarea membrului superior este cam de 11 săptămâni, când ea este activă.,  a declarat neurologul Dafin Mureșanu. 

Vezi răspunsul AICI

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel