Regula fermoarului. Alin Şerbănescu, CNAIR: Măsura ar duce la dispariţia multor ambuteiaje
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 06 iun 2019 / 13:49
WhatsApp
Trafic blocat - foto ilustrativ
Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre o regulă care, dacă ar fi respectată, ar duce la dispariţia multor ambuteiaje de pe străzile din România. 

Este vorba despre "regula fermoarului", care ar trebui aplicată în zonele în care una dintre benzile de circulaţie este blocată (de lucrări sau de un accident). 

"Recent s-a întâmplat ceva de genul acesta, pe A2, în zona Drajna, acolo unde avem nişte lucrări. Acolo ieri s-a produs aglomeraţie. Nu era nici accident, nu era nici tornandă. Pur şi simplu se circula, din cauza lucrărilor, pe câte o bandă pe sens. Am fost curios să văd de ce această aglomeraţie: cel care se bloca în zona cu lucrări nu mai era lăsat de cel aflat pe banda pe care se circula să intre. Şi se adunau toţi într-un punct şi se crea o busculadă.

Soluţia era simplă: regula fermoarului. La noi ori nu te lasă nimeni să intri, ori dacă l-ai lăsat pe unul, intră toţi. E vorba de educaţie, haideţi să învăţăm să ne purtăm civilizat unul cu altul, iar atunci ne vom uşura viaţa. Pe şosele nu e o competiţie", a declarat Alin Şerbănescu la DC News.   

Despre ce presupune această regulă şi cum se aplică, aflaţi în video: 

G Ad:

             

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro