Reglementări pentru trotinetele electrice. Vela, anunţ oficial
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 17 ian 2020, 13:05
WhatsApp
Ministrul Marcel Vela precizează că MAI a elaborat un proiect de reglementare a trotinetelor electrice pe drumurile publice, subliniind că în perioada 2016 - 2019 au fost înregistrate aproape 200 de accidente rutiere cu aceste vehicule, soldate cu un deces și 37 răniți grav.

„Există un fenomen, folosirea trotinetei electrice care au generat foarte multe accidente. MAI a elaborat un proiect de Ordonanță a Guvernului care va modifica OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin introducerea unor prevederi referitoare la utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice. Ne dorim prin acest proiect creșterea nivelului siguranței rutiere în România, prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice”, a declarat ministrul de Interne.

Potrivit lui Marcel Vela, proiectul supus dezbaterii stabilește norme de conduită obligatorii pentru conducătorii de trotinete electrice.

„În perioada 2016 - 2019 au fost înregistrate 192 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de trotinete electrice soldate cu un deces, 37 răniți grav și 156 răniți ușor”, mai spune Vela. Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, de către pesoane care au minimum 14 ani și care poartă obligatoriu cască de protecție dacă nu au împlinit 16 ani, arată un proiect lansat în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?